Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Ο στρατηγός Πετρόφ έδιωξε τους Ναζί από τον Καύκασο (Σαν σήμερα 9/10) - Παγκόσμια Ημέρα Ταχυδρομείων

1914: κατά τη διάρκεια του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, μετά από 19 μέρες πολιορκίας τα γερμανικά στρατεύματα κατέλαβαν τη βελγική πόλη Αμβέρσα.

1944: κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, ο Βρετανός πρωθυπουργός Ουίνστον Τσόρτσιλ μετέβη στη Μόσχα για συνομιλίες με τον Στάλιν με σκοπό τον καθορισμό των αντίστοιχων ζωνών επιρροής.

1956: Ο Αϊζενχάουερ κατηγορεί το σχέδιο Στήβενσον για απαγόρευση της βόμβας υδρογόνου, ως μια ιδεαλιστική «φθηνή κι εύκολη» ιδέα.


Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο

Μουσική 9/10
 
1940 Ο Βρετανός μουσικός, τραγουδιστής και τραγουδοποιός John Lennon (John Winston Lennon 1940-1980) γεννήθηκε στο Λίβερπουλ της Αγγλίας. Μαζί με τον Paul McCartney υπήρξαν ιδρυτικά μέλη του Βρετανικού συγκροτήματος The Quarrymen που αργότερα μετονομάστηκαν σε The Beatles. Μετά την αποχώρηση του το Σεπτέμβριο του 1969 ακολούθησε σόλο καριέρα έχοντας μαζί την σύντροφό του Yoko Ono, με την ονομασία John Lennon/Plastic Ono Band. Οι πωλήσεις των The Beatles ξεπερνούν σήμερα τα εκατόν εβδομήντα εκατομμύρια αντίτυπα και της σόλο δισκογραφίας του τα δεκατέσσερα εκατομμύρια. Το όνομα του γράφτηκε στο Songwriters Hall of Fame το 1987 και στο Rock and Roll Hall of Fame το 1994. Το τραγούδι του "Imagine" βρίσκεται στη λίστα του Rock and Roll Hall of Fame, "The 500 Songs that Shaped Rock and Roll". Θεωρείται μια από τις σημαντικότερες προσωπικότητες του 20ου αιώνα.
 
1969 Η Βρετανίδα τραγουδίστρια, τραγουδοποιός και μουσικός P.J. Harvey (Polly Jean Harvey) γεννήθηκε στο Μπριντπορτ του Ντόρσετ της Αγγλίας. Υπήρξε μέλος των συγκροτημάτων Automatic Dlamini (1987-1991) και PJ Harvey Trio (1991-1993). Το 1995 κυκλοφόρησε το πρώτο της σόλο άλμπουμ με τίτλο "To Bring You My Love". Δημοφιλή τραγούδια με την φωνή της: "Down by the Water", "Henry Lee" (με τους Nick Cave and the Bad Seeds), "This Is Love", "When Under Ether" κ.α. Συνεργάστηκε με καλλιτέχνες όπως οι Tricky, Thom Yorke κ.α.
 
Αθλητισμός 9/10

 
1701 Ιδρύεται στο Νιού Χέϊβεν του Κονέκτικατ, το Πανεπιστήμιο του Γιέϊλ.
1919 Διεξάγεται ο όγδοος και τελευταίος αγώνας των World Series του baseball που ξεκίνησαν την 1/10 μεταξύ των Chicago White Sox (μετέπειτα Black Sox) και Cincinnatti Reds που θα καταλήξει στο γνωστό Black Sox scandal, αφού οκτώ παίκτες, ανάμεσά τους και ο “Shoeless” Joe Jackson, ένας από τους μεγαλύτερους hitters, θα κατηγορηθούν για στημένο αγώνα για λογαριασμό γραφείων στοιχημάτων. Ένα χρόνο μετά, στις 22/09/1920, στη δίκη δεν θα αποδειχθεί η ενοχή τους, αλλά θα αποκλειστούν δια βίου από το επαγγελματικό baseball από τον δικαστή Landis

Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ


Παγκόσμια Ημέρα Ταχυδρομείων



Η Παγκόσμια Ημέρα Ταχυδρομείων καθιερώθηκε το 1969 και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 9 Οκτωβρίου, ημερομηνία που ιδρύθηκε το 1874 η Παγκόσμια Ταχυδρομική Ένωση.

Τα μέλη της Π.Τ.Ε. σε όλο τον κόσμο βρίσκουν την ευκαιρία αυτή τη μέρα να δώσουν έμφαση στο ζωτικό ρόλο των ταχυδρομικών υπηρεσιών στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων και την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη των κρατών.

Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο


Κάθε χρόνο διακινούνται διακινούνται 436 δισεκατομμύρια γράμματα και αντικείμενα από τα 660.000 δημόσια ταχυδρομικά γραφεία σε όλο τον κόσμο, τα οποία απασχολούν 5.000.000 υπαλλήλους.

 
 ΠΗΓΗ: zougla/retrosport/sansimerastimousiki.gr/patris.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *