Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Οθόνες που... τυλίγονται και διπλώνουν βλέπει η LG Display - Μαζική παραγωγή εύκαμπτων OLED 6'' από την LG

H LG Display επιβεβαίωσε ότι ξεκινάει την μαζική παραγωγή εύκαμπτων οθονών 6'' OLED για smartphone, με πάχος μικρότερο από μισό χιλιοστό και βάρος μόλις 7,2 γραμμάρια. Ταυτόχρονα, ο Κορεάτης κατασκευαστής εργάζεται για την βελτίωση της τεχνολογίας που θα οδηγήσει σε οθόνες που τυλίγονται και διπλώνουν.

Συγκεκριμένα, η LG Display ανακοίνωσε στις 7 Οκτωβρίου ότι θα αρχίσει την μαζική παραγωγή του πρώτου εύκαμπτου πάνελ τεχνολογίας OLED για smartphones. Το εύκαμπτο πάνελ για smartphone χαρακτηρίζεται ορόσημο στην ιστορία της εταιρείας, το οποίο ακολουθεί την εμπορική διάθεση της πρώτης καμπύλης τηλεόρασης OLED 55 ιντσών.


Η αγορά εύκαμπτων οθονών αναμένεται να μεγεθυνθεί γρήγορα, καθώς θα βρει εφαρμογή στο αυτοκίνητο, στις ταμπλέτες και σε συσκευές που φοριούνται, εκτιμά η εταιρεία. Το 2014, η LG Display εκτιμά πως θα είναι σε θέση να διαθέσει πάνελ με βελτιωμένες επιδόσεις και διαφορετική σχεδίαση.

Όπως εξηγεί, το εύκαμπτο πάνελ OLED κατασκευάζεται πάνω σε πλαστικά υποστρώματα αντί για γυαλί. Η τεχνολογία που εφαρμόζεται ονομάζεται "film-type encapsulation technology" και ένα προστατευτικό φιλμ τοποθετείται στο πίσω μέρος του πάνελ. Η LG Display έκανε το πάνελ εύκαμπτο και άθραυστο. Η νέα οθόνη είναι κοίλη κατακόρυφα, από πάνω προς τα κάτω, με ακτίνα 700mm. To πάνελ έχει πάχος 0,44mm και σύμφωνα με την LG Display πρόκειται για το πιο λεπτό πάνελ για smartphone, ενώ αποτελεί επίσης το πιο ελαφρύ, με βάρος 7,2 γραμμάρια στις 6 ίντσες, την μεγαλύτερη OLED για smartphone.


Πηγη: ΑΠΕ - ΜΠΕ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *