Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Στο Ισραήλ εξάγει το «success story» ο Σαμαράς - Κάλεσμα Νετανιάχου για επενδύσεις κοψοχρονιά

“Ο έξυπνος μάνατζερ πηγαίνει τώρα στην Ελλάδα, αύριο θα πηγαίνουν όλοι”, είπε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου στον Αντώνη Σαμαρά του οποίου το εγκώμιο έπλεξε άλλωστε για την οικονομική του πολιτική. Ο Έλληνας πρωθυπουργός μίλησε για την ανάπτυξη στρατηγικής σχέσης μακράς πνοής μεταξύ της Ελλάδας και του Ισραήλ.

Στη συνάντηση που είχαν την Τρίτη στην Ιερουσαλήμ συζήτησαν για την περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων των δύο χωρών ενώ υπεγράφησαν συμφωνίες συνεργασίας στους τομείς της ενέργειας, της ναυτιλίας, του τουρισμού, της αντιμετώπισης του εγκλήματος κ.ά.

Ο Νετανιάχου μίλησε με ιδιαίτερα θερμά λόγια για τον Αν. Σαμαρά για το χειρισμό της οικονομικής κρίσης λέγοντας ότι “ήθελε ηγεσία, κουράγιο και δύναμη”. Στέλνει, δε, μήνυμα σε υποψήφιους Ισραηλινούς επενδυτές προς τη χώρα μας λέγοντας πως “ο έξυπνος μάνατζερ πηγαίνει τώρα στην Ελλάδα, αύριο θα πηγαίνουν όλοι”.

Επίσης συνεχάρη τον Έλληνα πρωθυπουργό για την αντιμετώπιση των νεοναζιστών ενώ ο Αντ. Σαμαράς είπε ότι οι δύο λαοί υπέφεραν από τον ναζισμό και τόνισε το «ποτέ ξανά» φασισμός.

Τα δύο κράτη, είπε ο πρωθυπουργός, είναι δεσμευμένα στην ασφάλεια και στη σταθερότητα της περιοχής. Σημείωσε ότι η Ελλάδα και η Κύπρος μπορούν να βοηθήσουν να αποτελέσουν κρίκο του Ισραήλ με τη Ευρωπαϊκή Ένωση και υπογράμμισε ότι οι τρεις χώρες διαθέτουν ενεργειακά αποθέματα που μπορούν να αποτελέσουν τη βάση συνεργασίας.

Όσον αφορά στις συνεργασίες που συμφωνήθηκαν έχουν ως εξής:

Πρωτόκολλο συνεργασίας για τη ναυτική εκπαίδευση μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ υπέγραψε ο αρμόδιος υπουργός Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Συμφωνία τουριστικής συνεργασίας η Όλγα Κεφαλογιάννη

Δύο συμφωνίες για αντιμετώπιση του εγκλήματος και την πολιτική προστασία ειδικά στην πυρόσβεση ο Νίκος Δένδιας.

Κοινή διακήρυξη για συνεργασία στον τομέα της ενέργειας ο Γιάννης Μανιάτης.

Διακήρυξη για συνεργασία στον τομέα του αθλητισμού ο Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Διακήρυξη για συνεργασία στη ναυτική εκπαίδευση ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

Πρόγραμμα εκπαιδευτικής συνεργασίας υπέγραψε ο αντιπρόεδρος Βαγγέλης Βενιζέλος.

Συνεργασία για παραγωγή ταινιών υπέγραψε ο Πάνος Παναγιωτόπουλος με τον Βενιαμίν Νετανιάχου ως υπουργό Εξωτερικών.


Μήνυμα κατά του νεοναζισμού - Συνάντηση με Πέρες


«Μηδενική ανοχή στον νεοναζισμό, θα εξαφανίσουμε την Χρυσή Αυγή από την πολιτική ζωή του τόπου» είπε ο πρωθυπουργός μιλώντας στο Ελληνο-ισραηλινό επιχειρηματικό φόρουμ στην Ιερουσαλήμ.

Χαρακτήρισε το «νεοναζιστικό κόμμα ντροπή για οποιαδήποτε χώρα» και για την Ελλάδα που έχασε το 10% του πληθυσμού της κατά τη διάρκεια της κατοχής.

Πρόσθεσε ότι η ηγεσία της Χρυσής Αυγής είναι στην φυλακή, πολλά στελέχη της έχουν συλληφθεί, και υπογράμμισε ότι «η Δημοκρατία με σεβασμό στους νόμους είναι ισχυρότερη από τον εξτρεμισμό».

Νωρίτερα, κατά τη συνάντησή του με τον ισραηλινό πρόεδρο Σιμόν Πέρες, ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε πως «θα προστατεύσουμε τη Δημοκρατία στη γενέτειρά της.

Από την πλευρά του ο κ. Πέρες συνεχάρη τον Έλληνα πρωθυπουργό για τις προσπάθειες αντιμετώπισης του νεοναζισμού λέγοντας ότι «καλώς δεν άφησε να σπιλώσουν την ιστορία της δημοκρατικής χώρας».

Τον συνεχάρη επίσης και για τους χειρισμούς του στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης επισημαίνοντας ότι πρέπει να υπάρχει αισιοδοξία.

Επίσκεψη στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων 

Με ιδιαίτερες τιμές υποδέχθηκε η αγιοταφική αδελφότητα, με επικεφαλής τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο, τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τους υπουργούς που τον συνόδευσαν στην επίσκεψή του στο Ισραήλ.

Ο Αν. Σαμαράς επισκέφθηκε το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και ακολούθως περπάτησε μέχρι το Ναό όπου προσκύνησε στον Πανάγιο Τάφο. 

Τον πρωθυπουργό και την συνοδεία του ξενάγησε στα προσκυνήματα και στο καθολικό του Ναού ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος.

Κατά την υποδοχή του στο Πατριαρχείο ο κ. Θεόφιλος ανέφερε ότι τον υποδέχεται με ιδιαίτερη χαρά σαν προστάτη των απανταχού Ελλήνων και του απέδωσε τα διάσημα του Παναγίου Τάφου και τον Μεγαλόσταυρο.



Πηγή: enet

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *