Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας με εκπροσώπους του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Γιαννιτσών

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης είχε συνάντηση χθες (29/10) το πρωί, στο γραφείο του, με εκπροσώπους του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Γιαννιτσών (διοικητικά ανήκει στα διασυνδεδεμένα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας Πέλλας). Πρόεδρος του σωματείου είναι η κα. Μούτσιου Ελένη η οποία παραβρέθηκε στην συνάντηση μαζί με άλλα μέλη του σωματείου.

Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης ενημερώθηκε για τα προβλήματα και σημαντικά θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου και τις ειδικότερες συνθήκες παροχής υπηρεσιών υγείας από τις επιμέρους κλινικές και τμήματα του νοσοκομείου. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός και η διακοπή της λειτουργίας του Αξονικού Τομογράφου, του μοναδικού στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας που εξυπηρετεί μεγάλο αριθμό ασθενών από την ευρύτερη περιοχή (Πέλλα, Ημαθία, Κιλκίς, Κουφάλια-Χαλκηδόνα Θεσσαλονίκης).

Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης, με την ιδιότητα του Αντιπεριφερειάρχη Αναπτυξιακού Προγραμματισμού και Σχεδιασμού της Περιφέρειας, ενημέρωσε τους παραβρισκόμενους για τον Σχεδιασμό που υπάρχει για την βελτίωση των συνθηκών παροχής υπηρεσιών υγείας στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, με την χρηματοδότηση έργων και προμηθειών στο πλαίσιο του νέου ΕΣΠΑ (Προγραμματική Περίοδος 2014-2020) που ανοίγει τον προσεχή Ιανουάριο. Συγκεκριμένα υπάρχουν ώριμα έργα προϋπολογισμού 6.000.000,00€ για τον ξενοδοχειακό και ιατρομηχανολογικό εξοπλισμό (αξονικός και μαγνητικός τομογράφος, μαστογράφος, εξοπλισμός μονάδας τεχνητού νεφρού κ.ά.) και την αναβάθμιση τμημάτων των δύο Νοσοκομείων Έδεσσας και Γιαννιτσών όπως και των διασυνδεμένων Κέντρων Υγείας Κρύας Βρύσης, Αριδαίας, Άρνισσας και Σκύδρας.

Τα μέλη του σωματείου ευχαρίστησαν τον κ. Αντιπεριφερειάρχη για τον εποικοδομητικό διάλογο και το ιδιαίτερα θετικό κλίμα στη συνεργασία τους. Εξάλλου, ο κ. Θεοδωρίδης με επιστολή του προς τον Υπουργό Υγείας κ. Άδωνη Γεωργιάδη ζητά την επείγουσα παρέμβασή του προκειμένου να αποκατασταθεί το συντομότερο δυνατό η λειτουργία του Τμήματος του Αξονικού Τομογράφου στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών. Επίσης, ζήτησε συνάντηση μαζί του και τον προσκάλεσε να επισκεφτεί την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας.


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *