Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Ντοκιμαντέρ: Ο Βρωμικος Πολεμος Του Μουσολινι (vid)

Ο Βρωμικος Πολεμος Του Μουσολινι Το ντοκιμαντέρ αναφέρεται σε ένα φρικτό έγκλημα του Β’ Παγκοσμίου, το οποίο δεν έγινε ευρέως γνωστό: Στις 16 Φεβρουαρίου 1943, ο ιταλικός στρατός κατοχής προέβη στη μαζική εκτέλεση των ανδρών του χωριού Δομένικο, στους πρόποδες του Ολύμπου.
Η σφαγή έγινε ως αντίποινα, για την επίθεση που δέχτηκε μια ομάδα ιταλών στρατιωτών από Έλληνες αντάρτες. Με την βοήθεια της έρευνας που διεξήγαγε η καθηγήτρια του Princeton Λίντια Σανταρέλι, το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει τον δικαστικό αγώνα που κάνουν από το 2004 ο δήμαρχος Κώστας Χατζήνας και ο τοπικός ιστορικός Στάθης Ψωμιάδης, για να αφηγηθούν ένα γεγονός που ηθελημένα έχει βγει από τα βιβλία της Ιστορίας και από τις μνήμες των ανθρώπων στην Ιταλία αλλά και στην Ελλάδα.


Ο Βρωμικος Πολεμος Του Μουσολινι
Παραγωγής: GA&A
Διάρκεια: 50:58 min
Υπότιτλοι: Ελληνικοί Ενσωματωμένοι

O.vrwmikos.polemos.tou.Mousolini.xvid.bwgt από CosmosgreekDocumentaries

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *