Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Αδ. Γεωργιάδης:«Το ιδιωτικό σύστημα υγείας μας συμφέρει περισσότερο» - «Δεν θα κλείσουμε και τους ιδιώτες» είπε αναφορικά με την ενοικίαση τομογράφων

Με αφορμή τη συζήτηση για τη βλάβη του μοναδικού αξονικού τομογράφου σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αθήνας, στον Ευαγγελισμό, ο υπουργός Υγείας δήλωσε ότι οι ιδιώτες συμφέρουν περισσότερο από το δημόσιο σύστημα υγείας. 

Παράλληλα, απευθυνόμενος προς τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία -αλλά και γενικότερα- ο Αδωνις Γεωργιάδης τόνισε: «Δεν είναι ώρα για φασαρίες, για απεργίες και για διεκδικήσεις. Η χώρα είναι υπό χρεοκοπία. Κανείς δεν καλοπερνάει σήμερα».


Χωρίς αξονικό από την Παρασκευή ο «Ευαγγελισμός»


Χωρίς αξονικό τομογράφο πραγματοποιήθηκε η χθεσινοβραδινή εφημερία στον «Ευαγγελισμό». Το νοσοκομείο διέθετε δύο αξονικούς τομογράφους, ωστόσο και οι δύο βρίσκονται εκτός λειτουργίας. Στον έναν εκ των δύο σημειώθηκε βλάβη την Παρασκευή, ενώ ο δεύτερος είναι εκτός λειτουργίας επί μακρό χρονικό διάστημα, καθώς είναι παλαιάς τεχνολογίας και η επισκευή του θεωρείται ασύμφορη.Το αποτέλεσμα είναι ότι περιστατικά -πολλές φορές βαριά- παραπέμπονται τις τελευταίες ημέρες από τον «Ευαγγελισμό» στα νοσοκομεία «Γεννηματάς» ή «Ιπποκράτειο».

Κληθείς να δώσει απαντήσεις για το ζήτημα, ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης δήλωσε στο Mega την Τετάρτη: «Τα μηχανήματα χαλάνε. Καλέσαμε αμέσως την εταιρία, η οποία προσπάθησε άμεσα να επισκευάσει τον αξονικό τομογράφο, χωρίς επιτυχία. Χρειάζεται μια πλακέτα, την οποία έχουμε παραγγείλει και θα φθάσει στις 12:00 σήμερα». 

Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι σε ένα μήνα ο «Ευαγγελισμός» θα έχει και δεύτερο αξονικό τομογράφο, που έχει αγοραστεί με χρήματα από το ΕΣΠΑ.

«Πιο συμφέρον το ιδιωτικό σύστημα υγείας»


Οι γιατροί του «Ευαγγελισμός» κατήγγειλαν ότι υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στην προμήθεια του νέου αξονικού τομογράφου, με αποτέλεσμα το νοσοκομείο να αναγκάζεται να ενοικιάζει τα μηχανήματα ιδιωτών για την εκτέλεση αξονικών τομογραφιών.

Ο υπουργός Υγείας απάντησε: «Δεν θα κλείσουμε και τους ιδιώτες», ενώ υποστήριξε ότι ο πρόεδρος των εργαζομένων στον Ευαγγελισμό Ηλίας Σιώρας τα λέει αυτά επειδή είναι κομμουνιστής.

Οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο εξέφρασαν την εκτίμηση ότι περίπου το 50% των αξονικών τομογραφιών ανατίθενται στους ιδιώτες και κάλεσαν τον Αδωνι Γεωργιάδη να δώσει στοιχεία για τα «διαφυγόντα κέρδη» των δημόσιων νοσοκομείων.

Σε παρατήρηση, δε, ότι οι δημόσιες υπηρεσίες πρωτοβάθμιας περίθαλψης έχουν αδειάσει, προς όφελος των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων, ο υπουργός Υγείας απάντησε ότι «τα ιδιωτικά συστήματα μάς συμφέρουν περισσότερο από τα δημόσια συστήματα υγείας».

«Δεν είναι ώρα για φασαρίες, απεργίες, διεκδικήσεις»

Οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός είπαν στον Αδωνι Γεωργιάδη ότι οι γιατροί διεκδικούν την ικανοποίηση θεσμικών αιτημάτων για να λάβουν την απάντηση από τον υπουργό Υγείας:

«Δεν είναι ώρα για φασαρίες, για απεργίες και διεκδικήσεις. Είναι ώρα μόνο για δουλειά. Η χώρα είναι υπό χρεοκοπία. Τώρα η πατρίδα δεν έχει να δώσει. Δεν υπάρχει κανείς να καλοπερνάει σήμερα».






Πηγή: Το Βημα

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *