Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Θεόδωρος Θεοδωρίδης συμπαρίσταται στις κινητοποιήσεις των μαθητών των 1ου ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ Έδεσσας

Αντιπεριφερειάρχης Θ. Θεοδωρίδης: Τα αιτήματα των μαθητών είναι απολύτως λογικά και η πολιτεία θα πρέπει να ανταποκριθεί άμεσα

Αντιπροσωπεία μαθητών και καθηγητών των 1ου ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ της Έδεσσας κατέθεσαν, σήμερα (16/12) το πρωί, ψήφισμα διαμαρτυρίας στον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεόδωρο Θεοδωρίδη και είχαν μαζί του εκτενή συζήτηση για τα προβλήματα που τους απασχολούν και τα αιτήματά τους προς την ελληνική πολιτεία.

Ο κ. Θεοδωρίδης άκουσε με προσοχή τα αιτήματα των μαθητών και καθηγητών, έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τις ανησυχίες και τα προβλήματα που τους απασχολούν και δεσμεύτηκε να μεταφέρει, τις προσεχείς ημέρες, το περιεχόμενο των συζητήσεών τους και του ψηφίσματος που του επιδόθηκε στον Περιφερειάρχη κ. Απόστολο Τζιτζικώστα και στην κεντρική πολιτική ηγεσία.

Η αντιπροσωπεία των μαθητών και καθηγητών ενημέρωσαν τον κ. Αντιπεριφερειάρχη ότι το Υπουργείο Παιδείας κατήργησε τον τομέα Υγείας-Πρόνοιας με αποτέλεσμα πολλοί μαθητές να στερούνται τα μαθήματα ειδικότητας, αφού οι μόνιμοι καθηγητές του σχολείου τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.


 
 
Οι καθηγητές επανήλθαν προσωρινά στις θέσεις τους για έναν περίπου μήνα ενώ η μη δικαίωση στην εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων, τους οδηγεί πάλι στην ανεργία και τους μαθητές στην αβεβαιότητα, καθώς τερματίζεται η διδασκαλία των μαθημάτων ειδικότητας. Οι μαθητές της Γ’ Τάξης του τομέα Υγείας Πρόνοιας κινδυνεύουν να μην πάρουν απολυτήριο και πτυχίο.


Οι μαθητές πραγματοποίησαν επίσης, πορεία διαμαρτυρίας στην πόλη της Έδεσσας με βασικά αιτήματα:

· Να παραμείνουν στο σχολείο οι καθηγητές που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα. Οι συγκεκριμένοι καθηγητές διαθέτουν μεγάλη διδακτική εμπειρία και είναι απαραίτητοι όχι μόνο για τις διδακτικές ανάγκες της σχολικής χρονιάς αλλά και για να μπορέσουν οι μαθητές να συμμετέχουν με αξιώσεις στις πανελλήνιες εξετάσεις.

· Την επαναφορά των καταργημένων τομέων στα ΕΠΑΛ καθώς όλοι οι μαθητές έχουν το δικαίωμα να ακολουθήσουν σπουδές, σύμφωνα με τις κλίσεις και τα ενδιαφέροντά τους.

· Την άμεση αναπλήρωση των διδακτικών ωρών.

· Την ομαλή λειτουργία της σχολικής κοινότητας σε όλες τις δραστηριότητές της.

· Την ενεργοποίηση όλων των φορέων της πόλης και της Π.Ε. Πέλλας για την επίλυση των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν με την αιφνιδιαστική κατάργηση του τομέα Υγείας-Πρόνοιας από το Υπουργείο Παιδείας.


 
 
Σε σύντομη δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεοδωρίδης αναφέρει: «Βρίσκω απολύτως λογικά τα αιτήματα των μαθητών οι οποίοι ενώ θα έπρεπε να είναι στις τάξεις τους, χάνουν πολύτιμες ώρες εκπαίδευσης και μάθησης. Ομολογουμένως, μου δίνει ελπίδα το γεγονός ότι οι μαθητές είναι ευαισθητοποιημένοι, αγωνίζονται και διεκδικούν, μαζί με τους καθηγητές και τους γονείς τους, έναν κατάλογο δίκαιων αιτημάτων. Στις συναντήσεις που θα έχω με τον Περιφερειάρχη κ. Απόστολο Τζιτζικώστα και εκπροσώπους της κυβέρνησης, τις επόμενες ημέρες, θα μεταφέρω τα αιτήματα που μου κοινοποιήθηκαν και θα ζητήσω την άμεση ανταπόκριση της ελληνικής πολιτείας. Η εποχή είναι δύσκολη αλλά οφείλουμε να εξασφαλίσουμε συνθήκες ποιοτικής εκπαίδευσης για τα παιδιά μας. Είναι σημαντικό να προετοιμάσουμε και να θωρακίσουμε κατάλληλα τους νέους αποφοίτους οι οποίοι θα διεκδικήσουν την τύχη και το μέλλον τους σε μία εξαιρετικά ανταγωνιστική αγορά, με φόντο την οικονομική ύφεση και παγκοσμιοποίηση».



πηγη:edessanews

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *