Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Ο φωτογράφος των συμμοριών της Νέας Υόρκης – Ακολούθησε με το φακό του τους πιο επικίνδυνους εφήβους της Αμερικής (pics)

Ο διάσημος φωτογράφος Bruce Davidson έχει διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην καταγραφή της Νέας Υόρκης ανά τις δεκαετίες. Στο άλμπουμ Brooklyn Gang ακολουθεί μια ομάδα εφήβων που το 1959 ήταν μέλη μιας συμμορίας.


Έχοντας διαβάσει ένα άρθρο για τις μάχες που ξεσπούσαν στο Prospect Park, ο 25χρονος τότε Davidson αποφάσισε να γνωρίσει εκ των έσω τη ζωή των συμμοριτών, καταγράφοντας πάνω από 1000 άτομα.

Όπως θυμάται ο ίδιος: «Γνώρισα ένα γκρουπ εφήβων που ονομάζονταν "Jokers". Εγώ τότε ήμουν 25 ενώ εκείνοι μόλις 16 ετών. Εύκολα κάποιος ξένος θα μπορούσε να πιστέψει πως είμαι ένας από αυτούς. Υπήρξαν στιγμές που μου επέτρεψαν να παρακολουθήσω το φόβο τους, την οργή τους, τη θλίψη τους. Σύντομα ανακάλυψα ότι όσο έμενα κοντά τους ένιωθα την ίδια, απογοήτευση και τον ίδιο πόνο με αυτούς».



















http://www.ialmopia.gr/search/label/PHOTOS

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *