Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Υπεγράφη από τις Μεγάλες Δυνάμεις το πρωτόκολλο της Φλωρεντίας (Σαν σήμερα 17/12)

1913υπεγράφη από τις Μεγάλες Δυνάμεις το πρωτόκολλο της Φλωρεντίας που καθόριζε τα σύνορα της Βορείου Ηπείρου. Σύμφωνα με αυτό, παραχωρούνταν στην Αλβανία η Χειμάρρα, οι Αγιοι Σαράντα, το Δέλβινο, το Τεπελένι, το Αργυρόκαστρο, η Κορυτσά κι άλλες εληνικές πόλεις.

1967στην Αυστραλία, ο πρωθυπουργός Χάρολντ Χολτ εξαφανίστηκε ενώ κολυμπούσε στα ανοικτά του Πορτ Σι, κοντά στη Μελβούρνη. Ο Χολτ είχε μεταβεί στη Μελβούρνη για να δει τον Βρετανό ιστιοπλόο Άλεκ Ρόουζ, ο οποίος είχε φθάσει στην Αυστραλία με το γιοτ “Lively Lady”, διασχίζοντας 14.500 μίλια. Ο Ρόουζ έφθασε στο Πόρτσμουθ της Βρετανίας στις 4 Ιουλίου 1968, πραγματοποιώντας το γύρο του κόσμου και περνώντας 354 μέρες μόνος του μέσα στο γιοτ.

199742 Έλληνες ήταν ανάμεσα στους 70 ανθρώπους που επέβαιναν στο ουκρανικό αεροπλάνο τύπου "Γιάκοβλεφ", το οποίο συνετρίβη στα Πιέρια Όρη. Τα συντρίμμια του αεροσκάφους εντοπίστηκαν στις 20 Δεκεμβρίου. Κανένας από τους επιβαίνοντες δεν διασώθηκε.



Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο


Μουσική 17/12
 
1939 Ο Αμερικανός τραγουδιστής και τραγουδοποιός Eddie Kendricks (Edward James Kendrick 1939-1992) γεννήθηκε στο Γιούνιον Σπρίνγκς της Αλαμπάμα. Υπήρξε βασικός τραγουδιστής του συγκροτήματος The Temptations από το 1960 έως και το 1971. Δημοφιλή τραγούδια με την φωνή του: "The Way You Do The Things You Do", "Get Ready", "Just My Imagination" κ.α. Το 1989 το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame.
 
1949 Ο Βρετανός τραγουδιστής και τραγουδοποιός Paul Rodgers (Paul Bernard Rodgers), γνωστός για την συμμετοχή του στα συγκροτήματα Free και Bad Company, γεννήθηκε στο Μίντλεσμπρο της Αγγλίας. Από το 2004 έως το 2006 περιόδευσε με μεγάλη επιτυχία σαν τραγουδιστής των Queen. Δημοφιλή τραγούδια με την φωνή του: "All Right Now", "Can't Get Enough", "Rock Steady", "Ready for Love" κ.α.
 
Αθλητισμός 17/12
 
17/12/2000    Με το γκολ του Danny Murphy η Λίβερπουλ νικά 1-0 τη Mάντσεστερ Γιουνάιτεντ μέσα στο Όλντ Τράφορντ, σπάζοντας ένα σερί 36 αγώνων χωρίς εντός έδρας ήττα για τους μπέμπηδες στην Premier League

17/12/1996    Η Τορίνο γιορτάζει τα 90ά της γενέθλια με έναν περίεργο τρόπο όταν παρουσιάζει σε έκθεση στο φουαγιέ του Teatro Regio απομεινάρια από το ατύχημα της 4/5/1949 όπως ποδοσφαιρικά παπούτσια, κατεστραμένες βαλίτσες, συντρίμμια, την προπέλα του αεροπλάνου και φωτογραφίες

17/12/1991    Σημειώνεται η μεγαλύτερη διαφορά πόντων (68) σε αγώνα μπάσκετ όταν οι Cleveland Cavaliers κερδίζουν τους Miami Heat με 148-80


Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ
 
 
ΠΗΓΗ: retrosport/sansimerastimousiki.gr/patris

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *