Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2013

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΑ ΛΟΥΤΡΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ

Τις προοπτικές ανάπτυξης των Λουτρών Ελευθέρων Καβάλας μετά την παραχώρηση τους σε ιδιωτική εταιρεία συζήτησε το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συλλόγου Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας σε αίθουσα του ξενοδοχείου Μακεδονίας Παλλάς.Στην συνεδρίαση παρόντες ήταν ο πρόεδρος Ανέστης Αναστασιάδης, ο Αντιπρόεδρος Χρήστος Σιδηρόπουλος, ο Γραμματέας Αχιλλέας Μεταλούλης, ο Ειδικός Γραμματέας Γεράσιμος Κιφοκέρης, τα μέλη του Δ.Σ. Γιώργος Πλαγάκος και Παναγιώτης Έμμας, το μέλος της Επιτροπής Τουρισμού Βασίλης Μπαντής και ο σύμβουλος του Επαγγελματικού Επιμελητήριου Αλέκος Αναστασιάδης.Στην εισήγηση του ο πρόεδρος του πανελλήνιου συλλόγου επεσήμανε ότι τα Λουτρά Ελευθέρων Καβάλας έχουν τη δική τους ιστορία. Είναι μια λουτρόπολη την οποία ο σύλλογος έχει επανειλημμένα επισκεφτεί. Ενώ πολλές φορές ήρθε σε επαφή με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης πιέζοντας τους ιθύνοντες να ασχοληθούν με τα προβλήματα της λουτρόπολης.Ενημέρωσε, επίσης, τα μέλη του Δ.Σ. ότι σύμφωνα με την ενημέρωση του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας η Περιφέρεια παραχώρησε τη λουτρόπολη στην εταιρία «ΚΙΝΙΣΗ Α.Ε», μια εταιρία με έδρα τη Λάρισα. Το κόστος της επένδυσης προϋπολογίζεται στα 8 εκ. ευρώ.

Εξέφρασε, ακόμη τον προβληματισμό του η επένδυση να μην έχει την τύχη που είχαν οι αντίστοιχες προσπάθειες στα λουτρά της Νέας Απολλώνιας και τα λουτρά Αγίας Παρασκευής.Ακολούθησε αναλυτική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων από τα μελή του Δ..Σ εξέτασαν αναλυτικά τα νέα δεδομένα και κατέληξαν στις εξής παρατηρήσεις:

1ον Η επένδυση θα πρέπει να γίνει και να μην κωλύσει σε γραφειοκρατικές. Πρέπει όμως να διασφαλιστεί ότι δεν θα χαθεί ο χαρακτήρας της λουτρόπολης και θα είναι προσβάσιμη σε όλους.2ον Όλες οι εγκαταστάσεις θα πρέπει να έχουν ευρωπαϊκές προδιαγραφές προκειμένου να προσελκύσει επισκέψεις και από ευρωπαίους πολίτες.

3ον Οι λουτρικές εγκαταστάσεις να έχουν εξωτερική πισίνα και εσωτερική που θα πρέπει να συνδέονται μεταξύ τους.

4ον Επειδή η θάλασσα είναι κοντά, γύρω στα 700 μέτρα, θα ήταν σημαντικό να συνδυαστεί η επένδυση και με την θαλασο-θεραπεία.

5ον Εκτός από αυτήν την επένδυση υπάρχουν προτάσεις και για άλλες επενδύσεις γύρω από την λουτρόπολη. Για το λόγο αυτό προτείνουμε τη συνολική μελέτη του περιβάλλοντα χώρου. Προτείνουμε μάλιστα να προβλεφθούν αθλητικές εγκαταστάσεις, καταστήματα και καταλύματα.Για το Γραφείο Τύπου

Αχιλλέας Μεταλούλης

Τηλ. επικ. 6944440224

axmetalo@otenet.gr

axmetalo@otenet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *