Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Φόβοι για νέα τρομοκρατία: «Η εποχή της επίθεσης ξεκίνησε...»

Η εξαφάνιση του Χριστόδουλου Ξηρού και κυρίως οι πιθανές ερμηνείες της έχουν σημάνει συναγερμό στην ΕΛ.ΑΣ. Ο εκτελεστής της «17 Νοέμβρη», ο οποίος παραβίασε την άδεια που είχε από τη φυλακή πυροδοτεί νέα σενάρια για πιθανό τρομοκρατικό χτύπημα, καθώς στελέχη του υπουργείου Δημόσιας Τάξης βλέπουν πίσω από αυτή την κίνηση μία νέα ένοπλη ομάδα που φιλοδοξεί να διαδεχθεί τη «17Ν».

Eξάλλου, τα φυλακισμένα μέλη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» με ανακοίνωσή τους που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα interarma.info χαιρετίζουν την απόδραση του 55χρονου Ξηρού. Στο κείμενο με τίτλο «Μία υπέροχη ημέρα» προειδοποιούν πως η «εποχή της επίθεσης ξεκίνησε».

Η ανακοίνωση:
«Ο αντάρτης πόλης Χριστόδουλος Ξηρός διασχίζει αμετανόητα την χώρα της ελευθερίας. Μία χώρα μακρινή για εκείνους που λησμόνησαν την επίθεση και λύγισαν από την ελπίδα μίας αλλαγής δίχως να βάλουν τα δικά τους χέρια στην φωτιά.

Μια χώρα κοντινή για αυτούς που έδωσαν τόσα πολλά στον αγώνα κι όμως ζούνε με την επιθυμία να δώσουν ακόμη περισσότερα.

Εκεί γεννιέται η ζωή, η συντροφικότητα και η εξέγερση... στις μεγάλες αρνήσεις και στις δύσκολες αποφάσεις.

Σύντροφε καλό δρόμο...
Δύναμη στους αμετανόητους φυλακισμένους της 17 Νοέμβρη.
Η ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ
Υ.Γ. Κοράκια δημοσιογράφοι, τα ψέματά σας θα σας θάψουν. Κρατήστε μακριά τις διχαλωτές σας γλώσσες απ' τον σύντροφο.

Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς FAI/IRF (Πυρήνας Φυλακής)».

Η εξαφάνιση Ξηρού
Ο Χριστόδουλος Ξηρός βρισκόταν εκτός φυλακής με πολυήμερη άδεια. Ο συναγερμός σήμανε όταν το πρωί της Δευτέρας δεν έδωσε το «παρών» στο Αστυνομικό Τμήμα Καλλικράτειας Χαλκιδικής και έκλεισε το κινητό του. Το γεγονός προκάλεσε έκτακτη σύσκεψη των υπουργών Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη, Χαράλαμπου Αθανασίου και Νίκου Δένδια με τον Αντώνη Σαμαρά. Σε αυτή αποφασίστηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το γεγονός ότι είχε δοθεί άδεια στον Ξηρό- ανάλογη εντολή έδωσε και η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη- ενώ προαναγγέλθηκε η κατασκευή φυλακής υψίστης ασφαλείας για τρομοκράτες στις επόμενες 100 ημέρες, όπως και η αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου για τη χορήγηση αδειών σε άτομα που έχουν καταδικαστεί με τέτοιες κατηγορίες.

Οι επαφές Ξηρού με τους «Πυρήνες της φωτιάς»

Η εξαφάνιση του Χριστόδουλου Ξηρού δεν θεωρείται τυχαία τη δεδομένη στιγμή. Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. είχαν πληροφορίες για επικοινωνία εμπλεκομένων σε πρόσφατες επιθέσεις- στα γραφεία της ΝΔ και την κατοικία του Γερμανού πρέσβη- με κρατούμενους για συμμετοχή στη 17Ν.

Παράλληλα, σύμφωνα με το πηγές του υπουργείου Δικαιοσύνης που επικαλείται το Βήμα, ο Χριστόδουλος Ξηρός φέρεται να έκανε πρωτοχρονιάτικο γλέντι με τους «Πυρήνες της Φωτιάς» στις φυλακές του Κορυδαλλού. Συγκεκριμένα, άγνωστο με άδεια που, ο εκτελεστής της «17Ν» φέρεται να έμεινε έως τα ξημερώματα στην πτέρυγα όπου κρατούνται οι τελευταίοι και να επέστρεψε τις πρώτες πρωινές ώρες στο κελί του. Ηδη οι αξιωματικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο αυτό το «πάρτι» να σχετίζεται με το σχέδιο του Ξηρού για την εξαφάνισή του.

Παράλληλα εκφράζονται φόβοι για τη δημιουργία οργάνωσης που φιλοδοξεί να διαδεχθεί τη 17Ν ή ακόμη και για σύμπλευση Ξηρού, Βασίλη Παλαιοκώστα και Νίκου Μαζιώτη, όπως ανέφεραν ανώτατοι αξιωματικοί στο newsit.gr. «Ακόμη και να μην υπάρχει, το γεγονός ότι είναι ελεύθεροι, λειτουργεί ενθαρρυντικά για εκείνους που συμμετέχουν σε τρομοκρατικές οργανώσεις, ίσως και για άλλους που βρίσκονται στο μεταίχμιο να το κάνουν».

Για βάσιμες ενδείξεις συνεργασίας της εγχώριας τρομοκρατίας με το οργανωμένο έγκλημα έκανε λόγο η Ντόρα Μπακογιάννη σε δήλωσή της, χαρακτηρίζοντας ως «εξαιρετικά ανησυχητικό συμβάν» την εξαφάνιση του Χριστόδουλου Ξηρού, ενώ εξέφρασε φόβους για νέο τρομοκρατικό χτύπημα.

«Η σημερινή εξέλιξη της απόδρασης του Χριστόδουλου Ξηρού είναι ένα εξαιρετικά ανησυχητικό συμβάν. Σε συνέχεια της εξαφάνισης των Μαζιώτη και Ρούπα και σε συνδυασμό με βάσιμες ενδείξεις ότι υπάρχει συνεργασία της εγχώριας τρομοκρατίας με το οργανωμένο έγκλημα, όλα οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ενδέχεται να ετοιμάζεται μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα» αναφέρει χαρακτηριστικά στη δήλωσή της η κυρία Μπακογιάννη και προσθέτει: «Η Ελληνική πολιτεία οφείλει άμεσα να αντιδράσει δυναμικά και αποτελεσματικά. Υπάρχει ανάγκη να επανεξετάσουμε το θεσμικό πλαίσιο και τον τρόπο εφαρμογής του. Κυρίως όμως το μήνυμα πρέπει να είναι από όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας, ότι η δημοκρατία δεν εκδικείται, όμως αμύνεται και οφείλει να λαμβάνει μέτρα για την προστασία των θεσμών της».




Φωτογραφία: Eurokinissi 
Πηγή: iefimerida

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *