Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Αθώος ο Κ. Σακκάς από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο

Αθώος ο Κ. Σακκάς από το Αυτόφωρο Τριμελές ΠλημμελειοδικείοΑθώος κατά πλειοψηφία κρίθηκε από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας ο Κωνσταντίνος Σακκάς,ο οποίος συνελήφθη χθες για παραβίαση ενός εκ των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί.

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι δεν έχει παραβιάσει κανέναν όρο, απλώς έμεινε στο σπίτι φίλης του. Τον ισχυρισμό του επιβεβαίωσαν και οι γονείς της κοπέλας στο σπίτι της οποίας έμεινε.

Ο εισαγγελέας μίλησε για τυπικό αδίκημα και ζήτησε την ενοχή του, αλλά οι δικαστές, που είχαν και τον τελευταίο λόγο, έκριναν ότι δεν παραβίασε τους περιοριστικούς όρους.

Η απόφαση έγινε δεκτή με χειροκροτήματα από αλληλέγγυους και αλληλέγυες που ήταν στα δικαστήρια για να του συμπαρασταθούν.

Όπως δήλωσε η δικηγόρος του Κ. Σακκά, Μαρίνα Δαλιάνη στο UNFOLLOW: «Ο Κώστας Σακκάς διαμένει μόνιμα στην οικία που έχει δηλωθεί. Το γεγονός ότι ένα βράδυ κοιμήθηκε σε φιλικό του σπίτι δεν ακυρώνει τα περί μόνιμης διαμονής του στην οικεία που έχει δηλωθεί».
Ο Κώστας Σακκάς παρέμεινε προφυλακισμένος επί 31 μήνες χωρίς να δικαστεί. Προφυλακίστηκε στις 4-10-2010 για συμμετοχή στους Πυρήνες της Φωτιάς. Στη συνέχεια, του απαγγέλθηκαν νέες κατηγορίες για συναφείς υποθέσεις, με αποτέλεσμα να παραταθεί η προφυλάκισή του.

Αν και ο ανώτατος χρόνος της δεύτερης προσωρινής κράτησης δεν επιτρεπόταν να υπερβεί τους 12 μήνες, όταν συμπληρώθηκε το χρονικό διάστημα το Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε την παράταση για ακόμη έξι μήνες. Χρόνος προφυλάκισης που παραβίαζε κάθε έννοια νομιμότητας και δικαίου. Αποφυλακίστηκε δε ύστερα από απεργία πείνας 38 ημερών που έθεσε τη ζωή του σε σοβαρό κίνδυνο, καθώς είχε υποστεί μεγάλη απώλεια βάρους.


Σύμφωνα με το βούλευμα, ο κατηγορούμενος μπορούσε να αφεθεί ελεύθερος με την επιβολή των εξής περιοριστικών όρων: απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, υποχρεωτικής εμφάνισης κάθε Δευτέρα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, υποχρεωτικής διαμονής στην οικία που έχει δηλώσει ως κατοικία του, απαγόρευσης οποιασδήποτε επαφής και επικοινωνίας με συγκατηγορουμένους του στην υπόθεση της οργάνωσης "Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς", χρηματικής εγγύησης 30 χιλιάδων ευρώ και απαγόρευσης μετακίνησης εκτός του νομού Αττικής.

Πηγή: thepressproject.gr-left.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *