Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΑΨΑΛΟΥ (pics)

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε η ετήσια Πανήγυρις του Αγίου Αθανασίου στην Άψαλο Αλμωπίας.


Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε από νωρίς στον ιερό ναό για να συμμετάσχει στον Πανηγυρικό Εσπερινό (Παρασκευή 17/1/14) στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ, ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκε υποδοχή ιερού λειψάνου του Οσίου Γεωργίου του Ομολογητού (Καρσλίδη).

Μετά το πέρας της αρτοκλασίας ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε Πρωτοπρεσβυτέρο τον εφημέριο του ιερού ναού π. Βασίλειο Αποστολίδη. Προσφωνώντας τον εξήρε τις σπουδές του (Θεολογία και Μουσική), την προσωπικότητά του και την διακονία του στον ενορία.
Τον θείο λόγο κήρυξε ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Λουδοβίκος, καθηγητής της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης, ο οποίος αναφέρθηκε στη θεολογική σκέψη του Μεγάλου Αθανασίου και την εφαρμογή της στη σύγχρονη πραγματικότητα.



Στην πανηγυρική ακολουθία μετείχαν ο Πρωτοσύγκελος της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. Στέφανος Δέβρελης και πολλοί κληρικοί από την ευρύτερη περιοχή, ενώ οι βυζαντινοί χοροί απέδωσαν τους εορταστικούς ύμνους με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη. Παρέστησαν επίσης ο Υποστράτηγος κ. Πέτρος Γεωργίου, Διοικητής της Β΄ Μεραρχίας Πεζικού, οι Βουλευτές του νομού Πέλλας, κ.κ. Ιορδάνης Τζαμτζής, Διονύσιος Σταμενίτης και η κ. Θεοδώρα Τζάκρη, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης ο Αντιδήμαρχος Δήμου Αλμωπίας κ. Αναστάσιος Θεοδωρίδης και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητος Αψάλου κ. Κωνσταντίνος Βασιλειάδης.

Μετά το πέρας του Εσπερινού το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο παρέθεσε δεξίωση.


Την ημέρα της εορτής (Σάββατο 19/1/14) τελέστηκε ο Όρθρος και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτου Παντελεήμονος Καραλάζου (δρ.Θ.), ιεροκήρυκα της Ι. Μητροπόλεως, ο οποίος και κήρυξε τον θείο λόγο. 



Το απόγευμα του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε Μουσική Εκδήλωση προς τιμήν του Αγίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου, με παραδοσιακά τραγούδια τα οποία απέδωσαν η ''Παραδοσιακή Χορωδία Γιαννιτσών'' και η ''Χορωδία του Β΄ ΚΑΠΗ Γιαννιτσών'' υπό τη διεύθυνση του κ. Στεφάνου Καλλιωτάκη, καθηγητού βυζαντινής μουσικής και Πρωτοψάλτου.


Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης και οι κάτοικοι του χωριού.























ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΕΔΕΣΣΗΣ ΠΕΛΛΗΣ ΚΑΙ ΑΛΜΩΠΙΑΣ



















0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *