Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Το μη επανδρωμένο σοβιετικό διαστημόπλοιο «Λούνα 9» προσεδαφίζεται στη Σελήνη (Σαν σήμερα 3/2)

1966 Το μη επανδρωμένο σοβιετικό διαστημόπλοιο «Λούνα 9» προσεδαφίζεται στη Σελήνη. Είναι η πρώτη ομαλή προσεδάφιση στη Σελήνη, που άνοιξε τον δρόμο για τις επανδρωμένες πτήσεις των Αμερικανών.

1997 στο Πακιστάν διεξήχθησαν πρόωρες βουλευτικές εκλογές, μετά την αποπομπή της κυβέρνησης Μπούτο από τον πρόεδρο Λεγκάρι τον περασμένο Νοέμβριο.

1977 στην Αιθιοπία, ο Μεγκίστου-Χαϊλέ Μαριάμ ηγήθηκε αιματηρού πραξικοπήματος, κατά το οποίο δολοφονήθηκαν ο επικεφαλής της προσωρινής στρατιωτικής κυβέρνησης και έξι στενοί συνεργάτες του. Ο συνταγματάρχης Μεγκίστου ετέθη επικεφαλής του στρατιωτικο-μαρξιστικού καθεστώτος εξασφαλίζοντας τον έλεγχο του Ντεργκ, του στρατιωτικού συμβουλίου που κυβερνούσε τη χώρα μετά την ανατροπή του αυτοκράτορα Χαϊλέ Σελασιέ.




Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο

Μουσική 3/2
 
1943 Ο Αμερικανός soul και R&B τραγουδιστής Dennis Edwards γεννήθηκε στο Μπέρμιγχαμ της Αλαμπάμα των ΗΠΑ. Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή του στο συγκρότημα The Temptations, όπου αντικατέστησε τον βασικό τραγουδιστή David Ruffin το 1968 και παρέμεινε έως το 1977. Δύο από τραγούδια που ερμήνευσε με τους Temptations, τα "Cloud Nine" (1968) και "Papa Was a Rollin' Stone" (1972), κέρδισαν βραβείο Grammy.

1959 Ο Βρετανός μουσικός Lol Tolhurst (Laurence Andrew Tolhurst) γεννήθηκε στο Horley του Σάρρεϋ της Αγγλίας. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος, ντράμερ και κιμπορντίστας, του Βρετανικού συγκροτήματος The Cure και συμμετείχε στα σημαντικότερα άλμπουμ τους: "Three Imaginary Boys", "Boys Don't Cry", "Seventeen Seconds", "Faith" και "Pornography". Αποχώρησε από το συγκρότημα το 1989 και αργότερα με την γυναίκα του, την τραγουδίστρια Cindy Levinson, δημιούργησαν τους Levinhurst.




Aθλητισμός 3/2
 
3/2/2010    Η Superleague και ο ΣΚΑΪ βραβεύουν, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, τις κορυφαίες ενδεκάδες της τελευταίας 50ετίας, δηλαδή από την ίδρυση της Α’ Εθνικής την περίοδο 1959-60. Με ψηφοφορία μέσω του Internet έχουν επιλεγεί 5 ενδεκάδες, μία ανά δεκαετία, ενώ βραβεύτηκαν ο Μίμης Δομάζος για τις περισσότερες συμμετοχές, ο Θωμάς Μαύρος για τα περισσότερα γκολ, ο Κρίστο Βαζέχα για τις περισσότερες συμμετοχές και τα περισσότερα γκολ ως ξένος, και ο Ντούσαν Μπάγεβιτς ως ο προπονητής με τους περισσότερους αγώνες και νίκες.


3/2/2009    Ο Kobe Bryant των Lakers σημειώνει 61 πόντους στην νίκη της ομάδας του με 117-126 επί των Knicks στο Madison Square Garden της Νέας Υόρκης. Η επίδοση αυτή συνιστά ρεκόρ για παίκτη φιλοξενούμενης ομάδας στην έδρα των Knicks (το ρεκόρ κατείχε ο Michael Jordan με 55).

Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ


 


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *