Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Δέος: Απίστευτες εικόνες από κάμερες ενσωματωμένες στη στολή του ανθρώπου που πήδηξε από τη στρατόσφαιρα (βίντεο)


Η 14η Οκτωβρίου 2012 θα μπορούσε να μείνει στην ιστορία, ως η μέρα που άνθρωπος νίκησε τη φύση.
Είναι η μέρα που ολόκληρος ο πλανήτης παρακολούθησε σε ζωντανή σύνδεση μέσα από το youtube την πτώση του αυστριακού Felix Baumgartner από τη στρατόσφαιρα της γης. 

Η απογείωση του αεροστάτου είχε αρχικώς προγραμματισθεί για τις 9 Οκτωβρίου 2012, αλλά αναβλήθηκε εξαιτίας δυσμενών καιρικών συνθηκών. Τελικά, το εγχείρημα έλαβε χώρα στις 14 Οκτωβρίου 2012 και ο Baumgartner προσγειώθηκε στο ανατολικό Νέο Μεξικό μετά από πτώση από ύψος-ρεκόρ 39.045 μέτρων.

Με βάση τα ανεπίσημα στοιχεία, ο αλεξιπτωτιστής δημιούργησε επίσης νέες παγκόσμιες επιδόσεις για την υψηλότερη επανδρωμένη πτήση αεροστάτου (το ίδιο υψόμετρο των 39.045 μέτρων) και, το σημαντικότερο, τη μεγαλύτερη ταχύτητα ελεύθερης πτώσεως ανθρώπου: 1.342 χιλιόμετρα ανά ώρα, κάτι που τον κατέστησε τον πρώτο άνθρωπο που έσπασε το φράγμα του ήχου έξω από σκάφος ή όχημα.

Υπήρξε πάντως και ένα τέταρτο επιδιωκόμενο ρεκόρ που ο Μπάουμγκάρτνερ δεν κατόρθωσε να καταρρίψει: αυτό της διάρκειας ελεύθερης πτώσεως. Συγκεκριμένα, ο aυστριακός αλεξιπτωτιστής βρισκόταν σε ελεύθερη πτώση επί 4 λεπτά και 19 δευτερόλεπτα, δηλαδή 17 δευτερόλεπτα λιγότερο από την πτώση του μέντορά του Τζόζεφ Κίτινγκερ το 1960.

Όπως φαίνεται στο βίντεο από τους διαλόγους του Αυστριακού με τους ανθρώπους της NASA, ο Baumgartner παραλίγο να χάσει τις αισθήσεις του από τους συνεχείς στροβιλισμούς, μέχρι να σταθεροποιηθεί και να μπει σε ομαλή πορεία προς τη Γη.

"Όταν άρχισα να στροβιλίζομαι εκεί πάνω δεν σκεφτόμουν μόνο ότι μπορεί να πεθάνω, σκεφτόμουν ότι δεν θα καταφέρω να επιτύχω το ρεκόρ για το οποίο προετοιμαζόμουν επτά χρόνια. Φυσικά και φοβούμουν. Φοβόμουν ότι θα λιποθυμήσω και θα χάσω τον έλεγχο" δήλωσε ο ίδιος αναφερόμενος στο τολμηρό και ευτυχώς επιτυχημένο εγχείρημά του.

Δείτε το εκπληκτικό βίντεο:




πηγή:koutipandoras.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *