Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Διάθεση καυσίμων και ηλεκτροκινούμενα οχήματα

Επέκταση της δυνατότητας τροφοδοσίας των ηλεκτροκινούμενων οχημάτων προβλέπει, μεταξύ άλλων, νόμος, που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Πιο συγκεκριμένα, συνεργεία αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών καθώς και δημόσια και ιδιωτικά ΚΤΕΟ θα μπορούν να εγκαταστήσουν συσκευές φόρτισης συσσωρευτών ηλεκτροκίνητων οχημάτων. Να σημειωθεί ότι βάση του προηγούμενου νόμου, του 2012, τη δυνατότητα αυτή είχαν μόνο τα πρατήρια υγρών καυσίμων, φυσικού αερίου και υγραερίου.

Ο νέος νόμος, επίσης, ορίζει ότι τα "πρατήρια παροχής καυσίμων και ενέργειας" μπορούν να διαθέτουν οποιονδήποτε συνδυασμό υγρών καυσίμων, υγραερίου ή/και πεπιεσμένου φυσικού αερίου, βιοκαύσιμο, ηλεκτρική ενέργεια και υδρογόνο αλλά και άλλους εναλλακτικούς τύπους καυσίμων.

Οι προδιαγραφές για τη διάθεση των προαναφερόμενων θα καθοριστούν με υπουργική απόφαση που πρέπει να εκδοθεί σε έξι μήνες.





ΠΗΓΗ: news247.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *