Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

H δεύτερη μάχη των Λιμνών της Μασουρίας (Σαν σήμερα 21/2)

1973 στο Λάος, οι δυο πλευρές υπέγραψαν συμφωνία με σκοπό τον τερματισμό του πολέμου.

1963 η Σοβιετική Ένωση προειδοποίησε τις ΗΠΑ ότι μια επίθεση στην Κούβα θα μπορούσε να σημάνει την έναρξη ενός παγκόσμιου πολέμου.

1994 στο Πακιστάν, ειδικές δυνάμεις εισέβαλαν στην πρεσβεία του Αφγανιστάν και απελευθέρωσαν πέντε μαθητές, σκοτώνοντας τους τρεις ένοπλους Αφγανούς που τους κρατούσαν ομήρους.

1915 κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, οι Γερμανοί νίκησαν τους Ρώσους στη δεύτερη μάχη των Λιμνών της Μασουρίας. Οι Ρώσοι έχασαν περισσότερους από 200.000 άνδρες.



Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο
Moυσική 21/2
 
1933 Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια, τραγουδοποιός και πιανίστας Nina Simone (Eunice Kathleen Waymon 1933-2003) γεννήθηκε στο Τράιον της Βόρειας Καρολίνας. Θεωρείται μία από τις μεγάλες γυναικείες προσωπικότητες της jazz, blues και soul. Από πολλούς χαρακτηρίστηκε και ως "η Μεγάλη Ιέρεια της Soul". Η ερμηνεία της ήταν από τις πιο χαρακτηριστικές μιας και προσέγγιζε τα τραγούδια με ιδιαίτερο συναισθηματικό βάρος. Πολλοί καλλιτέχνες έχουν δηλώσει κατά καιρούς πως επηρεάστηκαν κατά κάποιο τρόπο από το έργο της, όπως οι John Lennon, Cat Stevens, Peter Gabriel, Mary J. Blige, Lauryn Hill, Alicia Keys κ.α. Ηχογράφησε πάνω από σαράντα άλμπουμ και τη θυμόμαστε από τραγούδια όπως τα "My Baby Just Cares for Me", "Feeling Good", "Sinnerman", "I Put a Spell on You", "Don't Let Me Be Misunderstood" κ.α. Αρκετά από αυτά διασκευάστηκαν ή τραγουδήθηκαν από τους Aretha Franklin, Janis Joplin, Marilyn Manson, David Bowie, The Animals, Muse κ.α.

1982 Ο Αμερικανός DJ και καλλιτεχνικός ατζέντης Murray The K (Murray Kaufman 1922-1982) απεβίωσε σε ηλικία 60 ετών στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια, μια εβδομάδα μετά τα γενέθλια του, από καρκίνο. Τη δεκαετία του '60, ήταν ένας από τους πιο δημοφιλής ραδιοφωνικούς παραγωγούς της Νέας Υόρκης. Υποστήριξε φανατικά τους The Beatles μέσα από τις εκπομπές του και συχνά αναφερόταν στον εαυτό του ως "The Fifth Beatle". Ήταν επίσης μεγάλος θαυμαστής του Bob Dylan. Σε μια συναυλία που χρειάστηκε να τον προσφωνήσει είχε πει: "Δεν είναι rock, δεν είναι folk, είναι κάτι καινούριο που λέγεται Dylan".



Αθλητισμός 21/2

 
21/2/2000 Ο 66χρονος Ισπανός τεχνικός Antonio Diaz Miguel χάνει τη μάχη με τον καρκίνο σε κλινική της Μαδρίτης. Είναι ο μόνος Ισπανός που έχει μπει στο Hall of Fame του μπάσκετ. Κατείχε το ρεκόρ παραμονής στον πάγκο της Εθνικής Ισπανίας με 431 αγώνες. Ήταν επίσης ο μόνος προπονητής που έδωσε το παρών σε 6 Ολυμπιάδες

21/2/2000 Ο Βαγγέλης Ρούπακας οδηγεί την Μπαρτσελόνα στην κατάκτηση του πρώτου για τον σύλλογο Κυπέλλου Ισπανίας στο πόλο και μπαίνει στο πάνθεον των Ελλήνων τεχνικών που κερδίζουν τίτλους στον πάγκο ευρωπαϊκών ομάδων με πρώτο τον Γιάννη Γιαννουρή, Κυπελλούχο Ιταλίας με την Πεσκάρα

21/2/1999 Στον αγώνα του Νοτιοαφρικάνικου πρωταθλήματος Try Again - Wellebies, ο διαιτητής Mogetti πυροβολεί και σκοτώνει τον 20χρονο παίκτη McVeta όταν ο τελευταίος του επιτέθηκε με μαχαίρι για να διαμαρτυρηθεί για μια υπόδειξη

Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *