Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Κανονικά η καταβολή των συντάξεων του ΙΚΑ στις 29 Απριλίου

Τέλος στις φήμες που ήθελαν να καταβάλλεται ως προκαταβολή ένα μέρος των συντάξεων του ΙΚΑ πριν το Πάσχα, ώστε, να τονωθεί η αγοραστική δύναμη των συνταξιούχων κατά την εορταστική περίοδο.

Το μεσημέρι της Δευτέρας η διοίκηση του ιδρύματος, με μια λιτή ανακοίνωση, έβαλε τέλος στα σενάρια ανακοινώνοντας ότι η καταβολή της σύνταξης στους δικαιούχους θα γίνει κανονικά.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το υπουργείο Εργασίας δεν άναψε «πράσινο φως» εξαιτίας της έλλειψης ρευστότητας.

Επιπλέον, τονίζεται ότι εφόσον συμβεί κάτι τέτοιο για το ΙΚΑ, θα ζητήσουν προκαταβολή και άλλοι ασφαλιστικοί φορείς, κάτι που θα μπορούσε να ανατρέψει τον μηνιαίο οικονομικό σχεδιασμό των Ταμείων.

Υπενθυμίζεται ότι, το πρωί της Δευτέρας, είχε γίνει γνωστό πως το Ταμείο προσανατολίζεται στο να δώσει τη μισή σύνταξη του Απριλίου πριν από το Πάσχα ως προκαταβολή.

Δημοσίευμα του «Εθνους» ανέφερε πως το ΙΚΑ εξέτασε και το ενδεχόμενο της προκαταβολής του συνόλου της σύνταξης, αλλά αυτό είναι δύσκολο. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, αν τελικά υλοποιηθεί το σενάριο αναμένεται να επηρεάσει το σχεδιασμό και άλλων ασφαλιστικών φορέων.



Πηγή: iefimerida.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *