Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Πέθανε σε ηλικία 78 ετών ο μουσικοσυνθέτης Απόστολος Καλδάρας (Σαν σήμερα 8/4)

1983 την πρώτη επίσημη επίσκεψή του στην Ελλάδα με την ιδιότητα του προέδρου της Κύπρου πραγματοποίησε ο Σπύρος Κυπριανού.

1973 πέθανε σε ηλικία 91 ετών ο διάσημος Ισπανός ζωγράφος, γλύπτης και πρωτοπόρος του Κυβισμού, Πάμπλο Πικάσο.

1990 πέθανε σε ηλικία 78 ετών ο μουσικοσυνθέτης Απόστολος Καλδάρας, δημιουργός του "Νύχτωσε χωρίς φεγγάρι" και πολλών άλλων λαϊκών επιτυχιών.








Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο


Μουσική 8/4
 
1963 Ο Βρετανός μουσικός, τραγουδιστής, τραγουδοποιός, συγγραφέας, φωτογράφος, ηθοποιός και παραγωγός Julian Lennon (John Charles Julian Lennon) γεννήθηκε στο Λίβερπουλ της Αγγλίας. Είναι ο γιος των Cynthia και John Lennon και το πρώτο παιδί που γεννήθηκε στην "οικογένεια" των The Beatles. Τη δεκαετία του '80 δύο από τα τραγούδια του, τα "Valotte" και "Too Late for Goodbyes" ανέβηκαν στο top 5 του Billboard Hot 100.
 
1938 Ο μεγάλος Αμερικανός jazz μουσικός Joe Oliver (Joseph Nathan Oliver 1885-1938) γνωστός και ως King Oliver, απεβίωσε σε ηλικία 52 ετών στην Σαβάννα της Τζόρτζια. Υπήρξε μέντορας και δάσκαλος του Louis Armstrong. Έπαιξε μεγάλο ρόλο στην διαμόρφωση του jazz ήχου της σχολής της Νέας Ορλεάνης. Ο King Oliver έπεσε σε κατάθλιψη όταν έχασε τις οικονομίες μιας ζωής από τράπεζα που χρεοκόπησε. Πέθανε φτωχός σε συγκρότημα ενοικιαζόμενων δωματίων. Θάφτηκε στο νεκροταφείο Woodlawn του Μπρονξ της Νέας Υόρκης, για να βρίσκεται δίπλα στους μεγάλους της jazz όπως Coleman Hawkins, Lionel Hampton, W. C. Handy, Max Roach και Miles Davis.


Αθλητισμός 8/4
 
8/4/2011 Πεθαίνει από ανακοπή καρδιάς σε ηλικία 46 ετών ο συντάκτης της αθλητικής εφημερίδας “Φίλαθλος” Λάζαρος Μουρκάκος, υιός του Νίκου Μουρκάκου, παράγοντα του Εθνικού

8/4/2010 Η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Αθηναϊκού κερδίζει τον πρώτο της ευρωπαϊκό τρόπαιο. Στο κλειστό της Εργάνης, τα κορίτσια του Τζώρτζη Δικαιουλάκο, παρότι χάνουν από την ρώσικη Ναντέζντα με 57-53 στον δεύτερο τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων Ευρώπης, κατακτούν το Κύπελλο, αφού στον πρώτο τελικό είχαν κερδίσει με 65-57 στη Ρωσία.

8/4/1997 Ξεκινούν οι αγώνες του Final Four της Euroleague γυναικών στη Λάρισα. Νικήτρια η ομάδα της Μπουρζ η οποία νικά στον τελικό τη Βούπερταλ με 71-52. Η γυναικεία ομάδα του Σπόρτιγκ Flash 9.61, που έχει τη μεγάλη ευκαιρία να διακριθεί μιας και οι τελικοί γίνονται στην Ελλάδα, δεν καταφέρνει να προκριθεί

Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *