Σάββατο 26 Απριλίου 2014

«Φρούριο» η Αθήνα για τον τελικό - Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ

Συναγερμός έχει σημάνει τις τελευταίες ημέρες στην ΕΛ.ΑΣ, ενόψει του μεγάλου τελικού για το Κύπελλο Ελλάδας που θα διεξαχθεί το απόγευμα του Σαββάτου στο ΟΑΚΑ (20.00).


Περισσότεροι από 4.000 αστυνομικοί, πυροσβέστες, ελικόπτερα και πληρώματα του ΕΚΑΒ έχουν επιστρατευτεί με κύριο στόχο να μην συναντηθούν οι φίλαθλοι των δύο ομάδων.

Η δήλωση του αρχηγού της αστυνομίας, Δημήτρης Τσακνάκη:

«Όπως γνωρίζετε, γίνονται συνεχείς συσκέψεις. Εμείς είμαστε αισιόδοξοι ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά, αφού θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να υπάρξει ομαλή διεξαγωγή του τελικού και ασφαλή μετάβαση και αποχώρηση όλων των φιλάθλων»

Έλεγχοι σε ΜΜΜ και πούλμαν

Οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ θα ταξιδέψουν με αστυνομική συνοδεία από τη Θεσσαλονίκη. Οι φίλοι του Παναθηναϊκού θα μπορούν να εισέλθουν μόνο μόνο από την πλευρά του σταθμού «Ειρήνη», ενώ αυτοι του ΠΑΟΚ από τη λεωφόρο Σπύρου Λούη, με απώτερο σκοπό να μην υπάρξει μεταξύ τους συνάντηση.

Eλικοπτερά της ΕΛ.ΑΣ θα περιπολούν την περιοχή, ενώ παράλληλα θα συντονίζουν και τις επίγειες αστυνομικές δυνάμεις.

Οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ θα περάσουν από δύο ελέγχους, με τον πρώτο να γίνεται στην εθνική οδό και στα λεωφορεία και τον δεύτερο στα σημεία που θα σταθμεύσουν τα πούλμαν. Παράλληλα θα γίνονται και έλεγχοι στον σταθμό του ΗΣΑΠ «Ειρήνη» και στις στάσεις των αστικών λεωφορείων, καθώς η αστυνομία θεωρεί πως οι περισσότεροι οπαδοί του Παναθηναϊκού θα χρησιμοποιήσουν τα ΜΜΜ για την έλευση τους στο ΟΑΚΑ.

Την ίδια ώρα, θα διενεργούνται έλεγχοι στον σταθμό του ΗΣΑΠ «Ειρήνη» και στις στάσεις των αστικών λεωφορείων, καθώς η αστυνομία περιμένει πως οι περισσότεροι οπαδοί του Παναθηναϊκού θα χρησιμοποιήσουν τα ΜΜΜ. Τελευταίος έλεγχος, ακριβώς έξω από το γήπεδο, όπου θα γίνεται... σκανάρισμα των φιλάθλων.

Η ανακοίνωση του γενικού αστυνομικού διευθυντή Αττικής:

«Για λόγους δημόσιας τάξης και ασφάλειας και μη διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής, δεν επιτρέπονται κατά το χρονικό διάστημα από 06:00 ώρα του Σαββάτου 26 Απριλίου 2014 μέχρι και την 20:00 ώρα της ιδίας, οι δημόσιες υπαίθριες συγκεντρώσεις φιλάθλων στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς: Κωνσταντινουπόλεως (από τη συμβολή της με την οδό Σεπολίων), αριστερά Θερμοπυλών, Αγίων Ασωμάτων, Αποστόλου Παύλου, Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Λ. Αμαλίας, Βασ. Σοφίας, αριστερά Ακαδημίας, Χαλκοκονδύλη, δεξιά 28ης Οκτωβρίου, αριστερά Κοδριγκτώνος, Αγορακρίτου, Πεισιστράτους, Σεπολίων, Κωνσταντινουπόλεως».

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ για τους φιλάθλους:

1. Οι θύρες του Ολυμπιακού Σταδίου θα ανοίξουν για το κοινό στις 16.00.

2. Οι κάτοχοι των εισιτηρίων θα πρέπει να κατευθύνονται στη θύρα που αναγράφει το εισιτήριό τους. Περίπτωση να εισέλθει κάποιος στο γήπεδο από διαφορετική θύρα από αυτή που αναγράφεται στο εισιτήριο δεν υπάρχει. Αμέσως μετά την είσοδο στο γήπεδο, ο κάτοχος του εισιτηρίου θα πρέπει να κατευθύνεται και να καταλαμβάνει τη θέση που αναγράφεται στο εισιτήριό του.

3. Κατά την προσέλευση των θεατών στο γήπεδο και την είσοδό τους σε αυτό, θα διενεργηθούν έλεγχοι από την αστυνομία. Απαγορεύεται οι κάτοχοι των εισιτηρίων να έχουν μαζί τους κέρματα, αναπτήρες και μεταλλικά αντικείμενα. Επίσης, δεν θα επιτραπεί η είσοδος πανό με υβριστικό ή ξενόγλωσσο περιεχόμενο.

4. Για τον τελικό αγώνα Κυπέλλου Ελλάδας ΔΕΝ ΘΑ ΙΣΧΥΣΕΙ ΚΑΜΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΙΣΟΔΟΥ. Δικαίωμα εισόδου στο ΟΑΚΑ έχουν μόνο οι κάτοχοι των εισιτηρίων και των διαπιστεύσεων που έχουν εκδοθεί από την ΕΠΟ.

5. Την ημέρα του αγώνα θα λειτουργήσει το κλειστό κύκλωμα ασφαλείας του ΟΑΚΑ.

Aξίζει να σημειωθεί πως το «παρών» στα επίσημα του ΟΑΚΑ θα δώσουν ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ακριτίδης, αλλά και οι δύο αθλητικοί εισαγγελείς κ. Κορέας και κ. Λακαφώσης.
 


πηγη:newsbomb

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *