Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Αφιέρωμα ialmopia: ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός - Όταν το ποδόσφαιρο αποκτά ξανά την αίγλη που του αρμόζει... (vids)

Μετά από καιρό, ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος στο ποδόσφαιρο αποκτά ξανά την αίγλη που του αρμόζει, καθώς συμμετέχουν σε αυτόν 2 από τις μεγαλύτερες ομάδες της χώρας. ΠΑΟΚ και 


Παναθηναϊκός συγκρούονται απόψε στο ΟΑΚΑ, στον 72ο τελικό της διοργάνωσης, διεκδικώντας ένα τρόπαιο που και για τους δυο φαντάζει ως ο καλύτερος πρόλογος σε ένα νέο κεφάλαιο της ιστορίας τους.


Ο Δικέφαλος του Βορρά, για πρώτη φορά σε τελικό από το 2003, φιλοδοξεί να προσθέσει το 5ο τρόπαιο στη συλλογή του. Η εποχή Σαββίδη ξεκίνησε πέρυσι με συμμετοχή στα playoffs του Champions League, και φέτος το βήμα παραπάνω θα είναι σίγουρα η κατάκτηση ενός τροπαίου, που θα δώσει μεγαλύτερη ώθηση στον ΠΑΟΚ για να ανατρέψει τα δεδομένα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.


Ο Παναθηναϊκός, με μια νεανική ομάδα, απόρροια των διαρθρωτικών αλλαγών στο σύλλογο, κατάφερε μέσα σε μια αγωνιστική σεζόν να παρουσιάσει ένα δεμένο σύνολο, συνδυάζοντας το νεανικό ενθουσιασμό με την εμπειρία παιχτών εγνωσμένης αξίας από το εξωτερικό. Χωρίς τίτλο από το 2010, οι Πράσινοι θέλουν απέναντι στο Δικέφαλο να κατακτήσουν το 18ο κύπελλο της ιστορίας τους.


Οι δυο ομάδες θα συναντηθούν για 4η φορά σε τελικό κυπέλλου. Στις μεταξύ τους αναμετρήσεις, ο Παναθηναικός έχει δύο κατακτήσεις (1955 & 1977), ενώ ο ΠΑΟΚ μια (1972).

Δείτε αποσπάσματα από τους δύο τελικούς της δεκαετίας του '70:




Η μεγάλη αναμέτρηση θα ξεκινήσει στις 20:00, με τυπικά γηπεδούχο τον ΠΑΟΚ. Διαιτητής θα είναι ο Τάσος Κάκος του συνδέσμου Κέρκυρας, με βοηθούς τους Ευθυμιάδη, Καρσιώτη, Σιδηρόπουλο, Παππά και 4ο τον Τριτσώνη. Η κάθε ομάδα πήρε από 21.300 εισιτήρια, που φυσικά έγιναν ανάρπαστα. Από πλευράς ΠΑΟΚ, ο προπονητής Γιώργος Γεωργιάδης δε θα έχει στη διάθεσή του τους τιμωρημένους Αθανασιάδη, Νάτχο και Κατσουράνη. Στο στρατόπεδο των πρασίνων, ο Γιάννης Αναστασίου έχει όλους τους παίχτες στη διάθεσή του.

Ευχή όλων είναι να απολαύσουμε έναν ωραίο αγώνα, αντάξιο του ονόματος και της ιστορίας των δύο αντιπάλων.

Δείτε στα ακόλουθα βίντεο τις πιο πρόσφατες κατακτήσεις κυπέλλου από τις δύο ομάδες.

ΠΑΟΚ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  4-2 (2001)




ΠΑΟΚ - ΑΡΗΣ  1-0 (2003)




ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  3-1 (2004)




ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΑΡΗΣ  1-0 (2010)





ialmopia.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *