Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Συγκλονίζουν οι ιστορίες που έρχονται στο φως για το Sewol

Συγκλονίζουν οι ιστορίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τις τελευταίες ώρες του Sewol καθώς όπως έγινε γνωστό το αγόρι που πρώτο ειδοποίησε τηλεφωνικά ότι το πλοίο στη Νότια Κορέα που μετέφερε εκατοντάδες επιβάτες βυθίζεται δεν πρόλαβε να τηλεφωνήσει και στους γονείς του.


Όπως αποκάλυψε ο πατέρας του βρέθηκε νεκρό χωρίς να φοράει σωσίβιο.

Ο Κόι κάλεσε τον αριθμό εκτάκτου ανάγκης 119 που τον οδήγησε στην Πυροσβεστική, η οποία με τη σειρά της των προώθησε στην ακτοφυλακή δυο λεπτά αργότερα. Ακολούθησαν άλλα 20 τηλεφωνήματα από άλλα παιδιά στον αριθμό έκτακτης ανάγκης, όπως δήλωσε πηγή της Πυροσβεστικής στο Reuters.

Το Sewol ναυάγησε στις 16 Απριλίου σε μια διαδρομή ρουτίνας. Περισσότεροι από 300 άνθρωποι, οι περισσότεροι μαθητές και οι καθηγητές τους από σχολική εκδρομή, πέθαναν ή αγνοούνται και θεωρούνται νεκροί.



Τα παιδιά διατάχθηκε να μείνουν στις καμπίνες τους και να περιμένουν οδηγίες. Πλήρωσαν αυτή τους την υπακοή με τη ζωή τους. Οι επιβεβαιωμένοι θάνατοι το Σάββατο έφταναν τους 187.

Το σώμα το Κόι βρέθηκε μια εβδομάδα μετά το ναυάγιο στο πίσω μέρος του τέταρτου καταστρώματος. «Ήμουν τόσο θυμωμένος που το μόνο το οποίο μπορούσα να κάνω ήταν να κοιτάζω στη θάλασσα και να προσεύχομαι, αλλά τώρα είμαι ευγνώμων που βρέθηκε», είπε ο πατέρας του σε τοπική εφημερίδα.

Βυθίστηκε στο πένθος η πόλη Ανσάν

Στο πένθος έχει βυθιστεί η πόλη Ανσάν μετά το τραγικό ναυάγιο. Κίτρινες κορδέλες που κρέμονται σε κάγκελα και παράθυρα ανεμίζουν θυμίζοντας σε όλους το δράμα που ζει η Νότιος Κορέα.



Γυναίκες τοποθετούν λευκά χρυσάνθεμα στο Ολυμπιακό Μουσείο του Ανσάν, όπου βρίσκονται οι φωτογραφίες των μαθητών και των καθηγητών που έχασαν τη ζωή τους, ενώ οι περαστικοί διαβάζουν τα μηνύματα αγάπης, τα οποία έχουν αφήσει συγγενείς των θυμάτων. 


πηγη:Newsbomb

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *