Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Περισσότερες από 11.700 οι αιτήσεις που κατατέθηκαν για το πρόγραμμα Νέων Αγροτών

Ξεπερνούν τους 11.700 οι φάκελοι που έχουν κατατεθεί στις κατά τόπους ΔΑΟΚ για το Μέτρο 112 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών», σύμφωνα με όσα ανέφερε στον ΑγροΤύπο, ο Ειδικός Γραμματέας Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών, κ. Δημήτρης Ιατρίδης, χθες 10/6, λίγο μετά την τελετή παράδοσης - παραλαβής στο ΥπΑΑΤ. Ο κ. Ιατρίδης έκανε λόγο για αυξημένο ενδιαφέρον και πρόσθεσε ότι ακόμα δεν έχει οριστικοποιηθεί ο ακριβής αριθμός των φακέλων αφού η καταμέτρησή τους συνεχίζεται (για παράδειγμα στην Αιτωλακαρνανία).

Πρόσθεσε επίσης ότι ο μεγαλύτερος αριθμός των αιτήσεων υποβλήθηκαν την τελευταία εβδομάδα. Να σημειωθεί ότι στις 6/6 που ήταν η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων για τα πρόγραμμα είχαν καταμετρηθεί 8.000 αιτήσεις.

Σύμφωνα με το ΥπΑΑΤ οι αξιολογήσεις θα ξεκινούν άμεσα αφού ο στόχος είναι μέσα στο 2014 να πραγματοποιηθούν οι πρώτες πληρωμές. Να σημειωθεί ότι οι νέοι που θα ενταχθούν θα λάβουν την επιδότηση σε 3 δόσεις και μπορούν να λάβουν το 70% του ύψους της εγκεκριμένης χρηματοδότησης ως προκαταβολή. Σημειώνεται ότι το ύψος της χρηματοδότησης κυμαίνεται βάσει κριτηρίων.



ΠΗΓΗ: agrotypos.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *