Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Συνταξιούχος του ΟΓΑ απαλλάχθηκε από τα χρέη και έσωσε την κατοικία της

Συνταξιούχος του ΟΓΑ γλύτωσε την κύρια κατοικία της και απαλλάχθηκε από το σύνολο των οφειλών της με βάση απόφαση του Ειρηνοδικείου Καβάλας. 

Η συνταξιούχος είχε συνολική οφειλή ύψους περίπου 135.000 ευρώ και θα κληθεί να πληρώσει μηδενικές δόσεις και επιπλέον θα γλιτώσει από την εκποίηση την κυρία κατοικία της.

Η συγκεκριμένη συνταξιούχος προσέφυγε στην Ένωση Καταναλωτών Καβάλας στις αρχές του 2012 και στις αρχές του 2013 ο εκπρόσωπος της Ένωσης κατέθεσε προς τις πιστώτριες τράπεζες της καταναλώτριας, πρόταση εξωδικαστικού συμβιβασμού. Πρόταση την οποία οι πιστώτριες τράπεζες αγνόησαν.

Στη συνέχεια, η Ένωση Καταναλωτών Καβάλας εξέδωσε πρακτικό αποτυχίας εξωδικαστικού συμβιβασμού και η καταναλώτρια με την βοήθεια εθελοντή μέλους της Ένωσης Καταναλωτών Καβάλας, κατέθεσε στο Ειρηνοδικείο Καβάλας σχετική αίτηση δικαστικής ρύθμισης των χρεών της.

Το Ειρηνοδικείο Καβάλας αφού δίκασε την υπόθεση, εξέδωσε την απόφασή του η οποία αναφέρεται παραπάνω. Να σημειωθεί ότι το εισόδημά της ανέρχεται στο ύψος των 345,60 ευρώ κάθε μήνα και προέρχεται από τον ΟΓΑ.

Ένα δεύτερο ακίνητο που είχε η καταναλώτρια αντικειμενικής αξίας περίπου 18.000 ευρώ, το δικαστήριο διέταξε την πρόσφορη εκποίησή του, όπως προβλέπει ο νόμος.

Το Ειρηνοδικείο Καβάλας με το σκεπτικό της απόφασής του, απέρριψε όλες τις ενστάσεις των τραπεζών, και δικαίωσε την καταναλώτρια.



Πηγή: kavalapress

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *