Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Ποιος browser είναι ο πιο δημοφιλής στον κόσμο; (pic)

Οι εποχές που όλοι σερφάραμε στο διαδίκτυο με Microsoft Internet Explorer έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.

Όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρη την υφήλιο, πλην των ΗΠΑ.

Η είσοδος του Mozilla Firefox ως περιηγητή ιστοσελίδων του έδωσε για μερικά χρόνια τα πρωτεία, μέχρι που λανσαρίστηκε και ο Google Chrome και με εκείνον πάλευε για την πρωτιά.

Η εισαγωγή των κινητών τηλεφώνων στο... παιχνίδι του διαδικτύου άλλαξε και πάλι ριζικά τα δεδομένα.

Τα smartphones με Android μοιράστηκαν στους τρεις browsers και στο παιχνίδι μπήκε πλέον και ο Safari, ο περιηγητής της Apple, εξαιτίας της μεγάλης και απότομης διείσδυσης της εταιρείας στην αγορά, με τα iPhones.

Αναλυτικότερα, το 2008 ο Internet Explorer κατείχε το 90% του τομέα, ενώ τώρα δεν κατέχει καν την πλειοψηφία των χρηστών internet.

Στη συνολική αγορά, πρώτος είναι ο Google Chrome, με μερίδιο 31,8%. Σημειώνεται όμως ότι στο ποσοστό αυτό συμπεριλαμβάνονται και τα smartphones, που μπαίνουν στο διαδίκτυο, μέσω λειτουργικού Android.

Ο Explorer κερδίζει οριακά στους σταθερούς υπολογιστές (desktops) εξαιτίας της προεπιλογής ρυθμίσεων, που τον συμπεριλαμβάνει στα Windows.

Παρ' όλα αυτά, κατέχει μόλις το 43,3% έναντι 30,6% του Google Chrome και 12,5% του Firefox.

Ο Safari κερδίζει στα κινητά, με 59,1%!



























πηγη: news.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *