Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Επαφές του Δημάρχου Έδεσσας για το θέμα της «μικρής ΔΕΗ»

Το θέμα της ψήφισης του νομοσχεδίου για τη «μικρή ΔΕΗ» συζήτησε με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Βουλευτή του Νομού Πέλλας κ. Γιώργο Καρασμάνη ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτρης Γιάννου και η αντιπροσωπεία του Δήμου Έδεσσας, στην οποία συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Φίλιππος Γκιούρος, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Δημήτρης Γιώγας και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Έδεσσας κ. Αναστάσιος Δίου. Ο Δήμαρχος τόνισε ότι στόχος μας είναι η εξαίρεση των ΥΗΣ Άγρα και Εδεσσαίου από το νομοσχέδιο, καθώς υπάρχει σαφής κίνδυνος διαχείρισης των υδάτων του Εδεσσαίου ποταμού από ιδιώτες, που θα διαταράξουν τη συνεχή ροή των νερών προκειμένου να εξυπηρετήσουν την παραγωγή ενέργειας, αλλά με τον τρόπο αυτό θα τεθεί σε κίνδυνο το κύριο τουριστικό προϊόν της περιοχής που είναι οι Καταρράκτες, καθώς και η άρδευση των χωραφιών των αγροτών μας.

Επίσης, το θέμα συζητήθηκε και με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Πάρι Κουκουλόπουλο, που γνωρίζει πολύ καλά τα ενεργειακά θέματα, καθώς είναι Βουλευτής του Νομού Κοζάνης.

Ακόμη, σε συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος με τον Βουλευτή Πέλλας κ. Διονύση Σταμενίτη, τονίστηκε ότι πρέπει να επιτευχθεί η εξαίρεση από το νομοσχέδιο των ΥΗΣ Άγρα και Εδεσσαίου ή ακόμη να περιέλθουν στην ιδιοκτησία του Δήμου Έδεσσας.

Τις απόψεις αυτές συζήτησε τηλεφωνικά ο κ. Γιάννου και με τους Βουλευτές κ. Ιορδάνη Τζαμπτζή και κα Θεοδώρα Τζάκρη.

Στόχος είναι η δημιουργία ενός ενιαίου μετώπου για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα.


Γραφείο Τύπου

Δήμου Έδεσσας

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *