Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Αφιέρωμα στα νησιά μας από το ialmopia.gr για τις καλοκαιρινές σας διακοπές! Μέρος 1ο:Θάσος

Παραλία Χρυσή Άμμος, ΘάσοςΣυνδυάζοντας τη γοητεία του ορεινού τοπίου, τις εξωτικές αμμουδερές παραλίες και τους όμορφους βοτσαλωτούς κολπίσκους με ήπια τουριστική ανάπτυξη χωρίς εξτραβαγκάντζες, είναι ο παράδεισος των οικογενειών, αλλά ταυτόχρονα κρύβει και μικρές ρομαντικές εκπλήξεις για τα ζευγάρια.

Ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να κάνει έναν ημερήσιο γύρο, δύσκολα όμως θα την εγκαταλείψει αν δεν βουτήξει στα γαλαζοπράσινα κρυστάλλινα νερά της και αν δεν απολαύσει την απογευματινή δροσούλα στα ορεινά παραδοσιακά χωριά της – το Καζαβίτι ξεχωρίζει για την παραδοσιακή αρχιτεκτονική με μακεδονίτικα στοιχεία. Από τα πιο γοητευτικά στοιχεία του νησιού είναι τα δέντρα ( κέδροι, βελανιδιές, ελιές, πεύκα ) που ακουμπούν στις ατελείωτες παραλίες της. Στη Θάσο θα φτάσετε με καράβι που αναχωρεί από το πορθμείο Κεραμωτής της Καβάλας.



Παραλίες Θάσου:

Η Θάσος διαθέτει πανέμορφες παραλίες που περισσότερο θυμίζουν εξωτικό προορισμό παρά Ελληνικό. Δείτε τι εννοούμε..

Παραλία Σαλιάρα: απλά εξαιρετική... Περιμένατε να δείτε κάτι τέτοιο στη Θάσο ή κάπου στα νησιά Bora Bora?


Παραλία Παράδεισος: Στην πανέμορφη Θάσο, νοτιοανατολικα υπάρχει μια παραλία Παραδεισος, όνομα και πράγμα!

Παράδεισος, Θάσος

Παραλία Παράδεισος, Θάσος


Γκιόλα: μια φυσική πισίνα με πεντακάθαρα τιρκουάζ νερά! Βουτιά από ψηλά ή είσοδος από τα χαμηλά. Διαλέγετε και παίρνετε!
Γκιόλα, Θάσος





Αλυκή: αποτελεί από τα ομορφότερα σημεία της Ελλάδας. Ένα όνομα, δύο μικρές, κάτασπρες παραλίες, λευκή άμμο μέσα έξω και πολύ πράσινο.
Παραλία Αλυκή, Θάσος


Μακρίαμμος: ένα δάσος περιβάλλει τον όμορφο κόλπο της Θάσου, με ρηχά νερά, λεπτή άμμο και πολλή καλή οργάνωση.
Παραλία Μακρίαμμος, Θάσος


Χρυσή Άμμος: μεγάλη παραλία, που παρεμβάλλεται μεταξύ 2 γνωστών χωριών της Θάσου, της σκάλας Παναγίας και σκάλας Ποταμιάς. Ιδανική για παιδιά, με καλή οργάνωση και πεύκο.
Παραλία Χρυσή Άμμος, Θάσος


Και ακόμη,

Τρυπητή για απομόνωση..
Τρυπητή, Θάσος




Αστρίς για κολύμπι στα παγωμένα νερά του Αιγαίου...
Παραλία Αστρίς, Θάσος


Μαριές για όσους γνωρίζουν τη Θασο καλύτερα
Παραλία Μαριές, Θάσος


Βάθη...
Παραλία Βάθη, Θάσος

Σας άρεσαν οι παραλίες της Θάσου...; Σας είπαμε και νωρίτερα, είναι το νησί έκπληξη!


Η ζωή στο νησί:

Drift beach bar
Οι αμετανόητοι ρομαντικοί θα το λατρέψουν για το εκπληκτικό ηλιοβασίλεμα που προσφέρει. Οι υπόλοιποι για την cool διάθεση και τη θετική ενέργεια που το διαπνέει, το οικείο περιβάλλον και τη φιλική εξυπηρέτηση all day & night long. Τραπέζια στην αμμουδιά του Λιμένα, δίπλα στο γραφικό παλιό Λιμάνι, αναμμένα κεράκια, latin, funk, jazz, house μουσικές και super cocktails (δοκίμασε οπωσδήποτε τα special mojito και cherry mojito), όλα συγκαταλέγονται στα δυνατά... χαρτιά του! Εδώ είναι σίγουρο ότι θα έρθεις για το ηλιοβασίλεμα και θα φύγεις με την ανατολή του ήλιου! Happy hours 20:00-22:00, το cocktail στα ?4.


Margarita Fresh
Ξεχωρίζει στον πολύβουο Ποτό, ανανεωμένο και πλήρως ανακαινισμένο, έχει αναλάβει τα ηνία της οικογενειακής επιχείρησης η δεύτερη γενιά, γεμίζοντάς το με χρώματα, ενέργεια και θετική διάθεση. Ποιοτικός καφές και ευρεία γκάμα ροφημάτων υπό τους ήχους ψαγμένων μουσικών (από funky, soul μέχρι deep house) θα σας κρατήσουν «δέσμιο» της φρεσκάδας του μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.


Must
Στον παραλιακό δρόμο των Λιμεναρίων θα συναντήσετε το café- bar όπου μπορείτε να παραγγείλετε καφέδες, χυμούς, γρανίτες, παγωτά, χαζεύοντας την περαντζάδα ντόπιων και επισκεπτών. Μη χάσετε τα διαφορετικά events που λαμβάνουν χώρα κάθε βδομάδα στο μαγαζί!


Paradise beach
Στην καλύτερη παραλία του νησιού, τον Παράδεισο, στο νότιο τμήμα της Θάσου, θα βρεις τον πολυχώρο Paradise Beach café-bar-restaurant. Η μέρα ξεκινά με δυναμωτικό πρωινό και μακροβούτια στα κρυστάλλινα νερά, συνεχίζει με παγωμένες μπύρες και γεύμα by the sea (εδώ θα βρεις από μαγειρευτά και ψητά της ώρας, μέχρι πιάτα φούρνου και φρέσκο ψάρι), για να πάρει τη σκυτάλη το απόγευμα με δροσερές φρουτοσαλάτες και λαχταριστά γλυκά (παραγωγής τους). Το βράδυ οι ρυθμοί ανεβαίνουν στο ξύλινο bar και το κέφι χτυπάει κόκκινο.


Queen Bee
All day spot στη Σκάλα Ποταμιάς, 15 χλμ. περίπου από τον Λιμένα της Θάσου. Απλωμένο σε δύο επίπεδα, αποτελεί ιδανική επιλογή τόσο για καφέ όσο και για ποτό. Το πρωί θα καθίσεις στα τραπέζια απέναντι, μπροστά στην αμμουδερή ακτή της περιοχής, και μαζί με τον ήλιο θα απολαύσεις παγωμένο καφέ συνοδεία σνακ, σφολιατοειδών ή χειροποίητων γλυκών ταψιού. Το βράδυ το σκηνικό αλλάζει. Η ένταση της μουσικής ανεβαίνει, τα χρωματιστά cocktails δίνουν και παίρνουν (highlight τα Rainbow και Pina Colada) και όλη η νεολαία της περιοχής, και όχι μόνο, ξεφαντώνει στους ρυθμούς του DJ. Στα plus τα live events με guest DJs και διάσημους καλλιτέχνες του ελληνικού πενταγράμμου.


Tutti fruti
Την ημέρα θα πας για τις δροσιστικές βουτιές σου στην πολυσύχναστη παραλία του Ποτού. Το βράδυ, ωστόσο, θα το προτιμήσεις ξανά και ξανά για το «παιχνίδι» με τα super cocktails (κάποια σερβίρονται σε φρέσκα φρούτα όπως πεπόνι, ανανά, καρπούζι), τις house, reggae και άλλες επιτυχημένες επιλογές του DJ, που ανεβαίνει στα decks σε καθημερινή βάση, τις... καυτές παρουσίες γένους θηλυκού και τη funky διάθεση που διαρκεί μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.




πηγή:travelstyle.gr, travel.gr, pamediakopes.gr,  ialmopia.gr






0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *