Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Την επόμενη εβδομάδα το κοινωνικό μέρισμα σε 250.000 οικογένειες (ΠΙΝΑΚΑΣ)

Την επόμενη εβδομάδα θα λάβουν οι νέοι δικαιούχοι το επίδομα από το κοινωνικό μέρισμα. Σύμφωνα με τον υφυπουργό Εργασίας, κ. Β.Κεγκέρογλου, μέχρι την επόμενη Παρασκευή
οι δικαιούχοι θα λάβουν το επίδομα.

Ειδικότερα, ο υφυπουργός Εργασίας ανέφερε ότι «Μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή περίπου 250.000 με 300.000 οικογένειες θα πάρουν το κοινωνικό μέρισμα». Ο υφυπουργός όμως έκανε γνωστό ότι δεν θα λάβουν το μέρισμα όσοι δεν πρόλαβαν να κάνουν αιτήσεις εως το τέλος Ιουνίου αφού οι αιτήσεις έχουν κλείσει.

Όπως έχει γίνει γνωστό όλες οι αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα που απορρίφθηκαν, αλλά και εκείνες που πρόκειται να υποβληθούν έως τις 30 Ιουνίου, θα εξεταστούν με βάση τα νέα εισοδηματικά όρια (εισόδημα αναφοράς τις 7.050 ευρώ αντί για τις 6.000 ευρώ) και τις φορολογικές δηλώσεις που υποβάλλονται εφέτος (εισοδήματα 2013), με στόχο να διευρυνθεί η βάση των δικαιούχων (π.χ. νέοι άνεργοι).

Όπως είχε γίνει γνωστό τις προηγούμενες ημέρες απο την αρμόδια δικομματική ότι η αλλαγή των κριτηρίων που έχει ανακοινωθεί καλύπτει την διάθεση του ποσού.

Το βασικό όριο εισοδήματος έχει αλλάξει από 6.000 ευρώ σε 7.050 ευρώ, το οποίο προσαυξάνεται ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση του δικαιούχου. Συνεπώς, για οικογένεια με δύο παιδιά το συνολικό όριο εισοδήματος διαμορφώνεται στα 11.750 ευρώ, από 10.000 ευρώ που ήταν ως τώρα.

Όλες οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί και απορρίφθηκαν, θα αξιολογηθούν με τα εισοδήματα των φετινών δηλώσεων φόρου εισοδήματος και τα νέα εισοδηματικά όρια.

Για τη χορήγηση του βοηθήματος λαμβάνονται υπόψη και περιουσιακά κριτήρια. Η ακίνητη περιουσία πρέπει να είναι αντικειμενικής αξίας μέχρι 125.000 ευρώ, αν οι δικαιούχοι είναι άγαμοι χωρίς παιδιά, ή μέχρι 250.000 ευρώ εάν είναι έγγαμοι. Το ποσό του βοηθήματος ανέρχεται σε 500 ευρώ και προσαυξάνεται ανάλογα την οικογενειακή κατάσταση και τον αριθμό των παιδιών φθάνοντας τα 666,7 ευρώ για ζευγάρι χωρίς εξαρτώμενα τέκνα, τα 750 ευρώ για ζευγάρι με ένα εξαρτώμενο τέκνο, τα 833,30 ευρώ για ζευγάρι με 2 εξαρτώμενα τέκνα, κ.ο.κ. . Δηλαδή το βασικό ποσό του βοηθήματος των 500 ευρώ προσαυξάνεται κατά 166,7 ευρώ για κάθε ενήλικο μέλος του νοικοκυριού και κατά 83,3 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο. Στον πίνακα που ακολουθεί φαίνεται αναλυτικά ποιο είναι το ποσό του επιδόματος που αναλογεί στους δικαιούχους ανά περίπτωση με βάση το φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα και την αντικειμενική αξία από την ακίνητη περιουσία.





























πηγη: news247.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *