Παρασκευή, 4 Ιουλίου 2014

Δείτε πως ήταν το Αφγανιστάν πριν το αλλάξει η Δύση και ο φανατισμός (photos)

Κάποτε το Αφγανιστάν ήταν μία πανέμορφη χώρα. Δεν ήταν πάντα εμπόλεμη ζώνη και οι φωτογραφίες της χώρας από το 1960, έχουν να επιδείξουν ένα πραγματικά εντυπωσιακό παρελθόν, πριν τον πόλεμο και τη διαφθορά.

Το 1967 ο Δρ Μπιλ Ποντλιτς, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα πήρε την οικογένειά του (τα παιδιά του, Ιαν και Πεγκ και με τη σύζυγό του Μαργαρίτα) στην Καμπούλ του Αφγανιστάν, αφήνοντας πίσω του τα αποπνικτικά ζεστά καλοκαίρια της Αριζόνα.

Αφού υπηρέτησε στον Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο ο Ποντλιτς θέλησε να συμμετάσχει σε μια εκστρατεία για την ειρήνη και για το λόγο αυτό, συνεργάστηκε με την UNESCO προκειμένου να εργαστεί για δύο χρόνια στην Ανωτάτη Παιδαγωγική Ακαδημία της Καμπούλ, στο Αφγανιστάν.

Όταν δεν διαπραγματευόταν με τους Αφγανούς, ο Ποντλιτς φωτογράφιζε το εντυπωσιακό Αφγανιστάν της εποχής, που διαψεύδει τις οδυνηρές εικόνες και τις σκέψεις που σχετίζονται με τον πόλεμο που βλέπουμε σήμερα στις ειδήσεις.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, στα μάτια της Πεγκ Ποντλιτς, οι φωτογραφίες του πατέρα της είναι τόσο σημαντικές: «αυτές οι φωτογραφίες μπορούν να ενθαρρύνουν τον κόσμο να δει το Αφγανιστάν και το λαό του όπως ήταν και όπως θα μπορούσε να είναι. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι έχουμε περισσότερα κοινά πράγματα με τους ανθρώπους άλλων χωρών, παρά πράγματα να χωρίσουμε» αναφέρει.


πηγή:koutipandoras.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *