Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Παρουσία του Δημάρχου Έδεσσας στην παρουσίαση του προγράμματος του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος από τον Πρωθυπουργό

Στην Αίγλη του Ζαππείου μετά τον χαιρετισμό του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά, η ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας παρουσίασε το πρόγραμμα του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτρης Γιάννου, που έδωσε το «παρών» εκπροσωπώντας το Δήμο Έδεσσας, έναν από τους δεκατρείς (13) Δήμους της χώρας όπου θα εφαρμοστεί πιλοτικά το πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος είναι δομημένο ώστε να καλύπτει άμεσα τις βασικές ανάγκες ατόμων ή οικογενειών που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχιας, με στόχο την επανένταξη τους.

Οι τρεις άξονες του προγράμματος προβλέπουν εισοδηματική ενίσχυση το ύψος της οποίας εξαρτάται από την οικονομική και οικογενειακή κατάσταση του δικαιούχου, την ένταξη σε πρόγραμμα κοινωνικής προστασίας και την προώθηση σε δράσεις ένταξης / επανένταξης στην εργασία.

Σε ότι αφορά στην οικονομική ενίσχυση το πρόγραμμα θα στηρίζει τους δικαιούχους με ένα ποσό 100 ευρώ ανά ενήλικα, 50 ευρώ ανά ανήλικο τέκνο και 100 ευρώ ανά νοικοκυριό, έτσι για παράδειγμα ένα ζευγάρι με ένα ανήλικο τέκνο θα δικαιούται 350€/μήνα.

Σημαντικό στοιχείο του προγράμματος είναι ότι η κοινωνική υπηρεσία του Δήμου στο πλαίσιο του Σχεδίου Ένταξης θα προωθεί κατά περίπτωση τους δικαιούχους για ένταξη σε προγράμματα κοινωνικού χαρακτήρα, συμβουλευτική υποστήριξη, χορήγηση βιβλιαρίου ανασφαλίστου, κοινωνικό οικιακό τιμολόγια της ΔΕΗ, χορήγηση επιδόματος θέρμανσης, ένταξη σε προγράμματα αντιμετώπισης της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, ενώ εξαιρετική σημασία έχουν και οι δράσεις ένταξης και επανένταξης στην εργασία.

«Ο Δήμος Έδεσσας ως πιλοτικός Δήμος στο πρόγραμμα για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα θα στηρίξει με τις δράσεις του πολύ σημαντικού αυτού προγράμματος τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη. Είμαι πολύ χαρούμενος και περήφανος που τα καταφέραμε ώστε το πρόγραμμα να ξεκινήσει στην Κεντρική Μακεδονία από το Δήμο Έδεσσας.

Ως διοίκηση του Δήμου Έδεσσας από την πλευρά μας θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να υλοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο το πρόγραμμα και να βοηθήσουμε όσο περισσότερους συμπολίτες μας μπορούμε» δήλωσε αμέσως μετά την εκδήλωση ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτρης Γιάννου.



Γραφείο Τύπου

Δήμου Έδεσσας

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *