Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Άρχισε η δίκη της Νυρεμβέργης (Σαν σήμερα 13/11)

1945άρχισε η δίκη της Νυρεμβέργης, των 24 Γερμανών κατηγορούμενων που είχαν χαρακτηριστεί ως κορυφαίοι εγκληματίες πολέμου.

1974ο ηγέτης της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ) Γιάσερ Αραφάτ, κατά την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Γενεύη, τόνισε ότι στόχος της ΟΑΠ είναι η δημιουργία ενός Παλαιστινιακού κράτους που θα περιλαμβάνει μουσουλμάνους, χριστιανούς και Εβραίους.

1968Η ταινία κινουμένων σχεδίων των Beatles «Yellow Submarine» κάνει πρεμιέρα στις ΗΠΑ. Την ίδια μέρα, το τραγούδι τους «Hey Jude» ανεβαίνει στο Νο1 του αμερικάνικου πίνακα επιτυχιών.



Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο

Μουσική 13/11
1942 Ο Αμερικανός Blues τραγουδιστής και κιθαρίστας John Hammond (John Paul Hammond), γιος του σημαντικού στελέχους της δισκογραφικής Columbia John Hammond Jr., γεννήθηκε στην Νέα Υόρκη. Το 1966 βοήθησε τον Jimi Hendrix να βρει δουλειά στο Cafe Au Go Go, λίγο πριν φύγει για την Μεγάλη Βρετανία. Είναι επίσης ο μοναδικός καλλιτέχνης που είχε στην μπάντα του τον Eric Clapton και τον Jimi Hendrix μαζί, για  πέντε παραστάσεις στο The Gaslight Cafe της Νέας Υόρκης την δεκαετία του '60. Συνεργάστηκε με καλλιτέχνες όπως Duane Allman, Dr. John, J.J. Cale, κ.α.

1965 Οι The McCoys κυκλοφορούν το τραγούδι "Fever". Ήταν μια δημιουργία των Eddie Cooley και John Davenport και πρώτο ηχογραφήθηκε το 1956 από τονLittle Willie John. Από τότε έχει διασκευαστεί από καλλιτέχνες όπως Peggy Lee, Elvis Presley, Ray Charles, κ.α.



Αθλητισμός 13/11
1892Γεννιέται ο Ελβετός γυμναστής Γιαν Γκουντβένιγκερ (Jean Gutweniger). To 1924 στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι ήταν: 2ος στο μονόζυγο, 3ος στο σύνθετο ομαδικό, 8ος στο δίζυγο, 14ος στο σύνθετο ομαδικό, 23ος στον ίππο, 32ος στους κρίκους, 35ος στην αναρρίχηση επί κάλω και 46ος στο άλμα από πλάγιο ίππο. Πέθανε στις 11 Ιουλίου 1979.
1899Γεννιέται στη Κοπεγχάγη ο Δανός γυμναστής και καταδύτης Χέρολντ Γιάνσον (Carl August Herοld Jansson). Συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1920 και 1924. Ήταν Ολυμπιονίκης στο ομαδικό του ελεύθερου προγράμματος με την Δανική ομάδα στοι σύνθετο ομαδικό και 6ος στη κατάδυση από ψηλό βατήρα. Πήρε μέρος και στη διοργάνωση του 1924 στις καταδύσεις στο ίδιο αγώνισμα, αλλά δεν πέρασε στον τελικό. Πέθανε στις 23 Απριλίου 1965 στο Φρεντερικσμπέργκ.

Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ
ΠΗΓΗ: retrosport/sansimerastimousiki.gr/patris

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *