Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Μαθητής της Β' Λυκείου στο ialmopia: "Θέλουμε ένα εκπαιδευτικό σύστημα σταθερό, θα παλέψουμε για τα αυτονόητα!"

Με αφορμή την σημερινή (3/11) πορεία των μαθητών του Λυκείου Αριδαίας, οι οποίοι δηλώνουν κατά του νέου εκπαιδευτικού συστήματος, το ialmopia.gr επικοινώνησε με μαθητή της Β' τάξης ο οποίος θέλησε να περάσει τα εξής μηνύματα δηλώνοντας:

 
Επιμέλεια: Τάσος Καλαϊτζής



- Πόσο δύσκολο είναι για έναν μαθητή της Β' και Γ' τάξης Λυκείου να ανταποκριθεί στα καθήκοντα του με βάση τα νέα δεδομένα;



Πόσο δύσκολο... Όσο και για ένα "πειραματόζωο" που περιμένει υπομονετικά τα αποτελέσματα της δοκιμής.Για τη Β Λυκείου, στη Γ' δε γνωρίζουμε ακόμη τι πρόκειται να ισχύσει .




- Πως αποφασίσατε σαν σχολείο να βγείτε στους δρόμους και να φωνάξετε για τα ... αυτονόητα;



Η ερώτηση περιέχει την απάντηση. Τα αυτονόητα! Γιατί να μην ακουστούν; Κανονικά όλα τα σχολεία θα έπρεπε να οργανωθούν.




- Οι καθηγητές σας είναι με το μέρος σας;



Οι περισσότεροι καθηγητές είναι με το μέρος μας. Η ύλη είναι μεγάλη και η διάρκεια των σχολικών μαθημάτων δεν επαρκεί. Βέβαια δε φαίνεται να υπάρχει άλλη επιλογή...




- Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να περάσετε;



Θέλουμε να δώσουμε ένα μήνυμα για ένα εκπαιδευτικό σύστημα οργανωμένο, σταθερό, επιμελημένο, το οποίο όταν θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται θα ξέρουμε ότι θα πετύχει. Δε μπορεί να παίζουν με το μέλλον μας ούτε και κάνουν μεταρρύθμιση στη μεταρρύθμιση. Χρειάζεται κάτι μόνιμο και εξανθρωπισμένο, προσαρμοσμένο στα δεδομένα της Ελλάδας και των δυνατοτήτων της!


Το ialmopia αφουγκράζεται τα προβλήματα των παιδιών και στηρίζει την προσπάθεια τους.



ialmopia.gr

1 comments:

  1. Μια είναι η λύση! Η αναχρονική και πρωτοπόρα... Αυτή που τρώει πάντα λάσπη και όλοι την τρέμουν είτε λόγω δύναμης είτε λόγω άγνοιας! Δυνατό ΚΚΕ ... Οργάνωση από τα σχολεία μέχρι τις οικογένειες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *