Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Κάνει πρεμιέρα η ταινία του Στάνλεϊ Κιούμπρικ «Το Κουρδιστό Πορτοκάλι» (Σαν σήμερα 19/12)

1980Πυρπολούνται τα πολυκαταστήματα «Μινιόν» και «Κατράντζος». Το συμβάν αποδίδεται σε τρομοκρατική ενέργεια.

1994Ελλάδα και Ρωσία υπογράφουν συμφωνία για την προμήθεια φυσικού αερίου.

1957οι αρχηγοί κρατών του ΝΑΤΟ συμφώνησαν για την τοποθέτηση αμερικανικών πυρηνικών όπλων στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων και βαλλιστικών πυραύλων μέσου βεληνεκούς.



Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο


Μουσική 19/12
1915 Η Γαλλίδα τραγουδίστρια Édith Piaf (Édith Giovanna Gassion 1915-1963) γεννήθηκε στο Παρίσι της Γαλλίας. Άρχισε την ενασχόληση της με το τραγούδι σε ηλικία δεκαπέντε ετών. Στα δεκαεπτά της αποκτά μια κόρη με τον Louis Dupont η οποία πεθαίνει δύο χρόνια αργότερα από μηνιγγίτιδα. Ο Louis Leplée, ιδιοκτήτης καμπαρέ, της δίνει το ψευδώνυμο "Môme Piaf" (μικρό σπουργίτι) και υπογράφουν συμβόλαιο για την πρώτη της δισκογραφική δουλειά. Στη Νέα Υόρκη γνωρίζει τη δόξα και τον μεγάλο της έρωτα, τον μποξέρ Marcel Cerdan. Ο ξαφνικός θάνατος του σε αεροπορικό δυστύχημα το 1949 βυθίζει την Piaf σε κατάθλιψη. Στις αρχές του '50 έχει δύο σοβαρά τροχαία δυστυχήματα. Προς τα τέλη της δεκαετίας του '50 σε μια συναυλία της στη Στοκχόλμη, καταρρέει στην σκηνή και η διάγνωση των γιατρών μιλάει για καρκίνο. Η Piaf δεν καταθέτει τα όπλα, συνεχίζει τις συναυλίες της κανονικά αλλά με την συνοδεία μίας νοσοκόμας, η οποία της χορηγεί μορφίνη για τον πόνο... Γνωστές της επιτυχίες τα τραγούδια: "La vie en rose" (1946), "Padam...Padam" (1951), "l'Accordéoniste" (1955), "Milord" (1959), "Non, je ne regrette rien" (1960) κ.α.
1941 Ο Αμερικανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και μουσικός Maurice White, "ηγέτης" των Earth, Wind & Fire, γεννήθηκε στο Μέμφις του Τενεσί. Στην πολύχρονη καριέρα του είχε προταθεί για εικοσιένα βραβεία Grammy κερδίζοντας τα επτά. Το όνομα του γράφτηκε στο Rock And Roll Hall of Fame και στο Vocal Group Hall of Fame σαν μέλος των Earth, Wind & Fire. Δημοφιλή τους τραγούδια: "Shining Star", "Getaway", "Fantasy", "Boogie Wonderland" κ.α.
Αθλητισμός 19/12
19/12/1997    Ο Βραζιλιάνος παίκτης της Ίντερ Ronaldo κατακτά τη “Χρυσή Μπάλα”, το έπαθλο που απονέμεται από το γαλλικό περιοδικό “France Football” στον καλύτερο ποδοσφαιριστή που αγωνίζεται στην Ευρώπη. Είναι ο δεύτερος τίτλος που κερδίζει τη χρονιά αυτή μετά την ανάδειξή του ως κορυφαίου ποδοσφαιριστή από το αγγλικό περιοδικό “World Soccer” για 2η συνεχή φορά

19/12/1997    Σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση καταδικάζεται ο 30χρονος διεθνής Κολομβιανός ποδοσφαιριστής Wilson Perez για κατοχή και χρήση ναρκωτικών. O Perez συνελήφθη τον Οκτώβριο του 1995 στο αεροδρόμιο της Μπογκοτά, έχοντας στην κατοχή του 180 γραμμάρια κοκαϊνης τυλιγμένα σε ένα περιοδικό

Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ
ΠΗΓΗ: retrosport/sansimerastimousiki.gr/patris

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *