Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Νέα πρόταση καταθέτει αύριο η Ελλάδα - Ντάισελμπλουμ: Συζητάμε για τρίτο πρόγραμμα, αλλα μετά το δημοψήφισμα

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η έκτακτη τηλεδιάσκεψη του Eurogroup με θέμα την πρόταση που υπέβαλε η Ελλάδα για διετή συμφωνία με χρηματοδότηση από τον ESM και χωρίς τη συμμετοχή του ΔΝΤ.

Όπως έγινε γνωστό, θα πραγματοποιηθεί νέα τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης το πρωί της Τετάρτης, προκειμένου να εξεταστούν οι ελληνικές προτάσεις.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, η Ελλάδα θα καταθέσει την Τετάρτη νέα πρόταση. Ο ίδιος πρόσθεσε πως ένα νέο πρόγραμμα διάσωσης για την Ελλάδα μπορεί να συνοδεύεται από σκληρότερους όρους, ενώ διεμήνυσε πως οι θεσμοί θα δεχθούν να συζητήσουν για ένα τρίτο πρόγραμμα μόνο μετά το δημοψήφισμα της Κυριακής.

Παράλληλα, ο Ντάισελμπλουμ σχολίασε ότι "η πολιτική στάση της Ελλάδας δε φαίνεται να έχει αλλάξει".

Από την πλευρά του, ο Φινλανδός υπουργός Οικονομικών Άλεξ Στουμπ ανέφερε πως η Ελλάδα ζητά δύο πράγματα που δε γίνονται (παράταση του τρέχοντος προγράμματος και ελάφρυνση χρέους), ενώ αντίθετα σημείωσε ότι είναι εφικτό να εγκριθεί ένα νέο πρόγραμμα διάσωσης, με βάση τους κανόνες λειτουργίας του ESM.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Σλοβάκος υπουργός Οικονομικών Πέτερ Κάζιμιρ ανέφερε: "Η τελευταία προθεσμία για την παράταση του προγράμματος ήταν το σαββατοκύριακο. Λόγω των κοινοβουλευτικών διαδικασιών, είναι αδύνατον να παραταθεί πέραν της σημερινής ημέρας".

news.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *