Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Σαμαράς: Οσοι θέλουν παραμονή στο ευρώ και ανοιχτές τράπεζες να ψηφίσουν «Ναι»

Στο ίδιο κάδρο του αντιευρωπαϊσμού έβαλε χθες τους Αλέξη Τσίπρα, Πάνο Καμμένο και Νίκο Μιχαλολιάκο της Χρυσής Αυγής, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην ομιλία του στην ΚΟ του κόμματός του, μια ομιλία που ουσιαστικά αποτέλεσε την έναρξη της καμπάνιας της ΝΔ υπέρ του «ναι». 

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε το δημοψήφισμα «παρωδία» και κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα σε τηλεοπτικό διάλογο με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς «για να δουν να αθροίζονται Τσίπρας, Καμμένος και Μιχαλολιάκος εναντίον της ΕΕ».

«Την επόμενη Τρίτη που υποθέτουμε ότι θα ανοίξουν οι τράπεζες ή θα κουρέψουν τις καταθέσεις του ελληνικού λαού ή θα μας πάνε στη δραχμή. Κι ας μην μας πουν πάλι τάχα ότι κινδυνολογούσε», ανέφερε ο κ. Σαμαράς, επιχειρώντας να ξεδιπλώσει τις συνέπειες που θα είχε μια επικράτηση του «όχι» στο δημοψήφισμα. 

Ο πρώην πρωθυπουργός τόνισε άτι η Ελλάδα είναι αντιμέτωπη με την προοπτική αληθινής καταστροφής και εξήγησε τι θα συμβεί στην περίπτωση που επικρατήσει στο δημοψήφισμα το «ναι» ή το «όχι». 

«Σε 5 μήνες μας έφεραν σε κλειστές τράπεζες, εσωτερική στάση πληρωμών, ενα βήμα πριν τη χρεοκοπία και την κοινωνική αναταραχή και με το δημοψήφισμα ενα βήμα πριν βγει η Ελλάδα από το ευρώ» σημείωσε και ζήτησε απο τους βουλευτές της ΝΔ να πουν παντού τα εξης:

-Ότι το πραγματικό ερώτημα είναι ναι ή όχι στην Ευρώπη, ναι ή οχι στο ευρώ.
-Ότι το όχι οδηγεί στο χάος.
-Ότι η έξοδος από το ευρώ θα οδηγήσει σε κατάρρευση και τεράστιους κινδύνους και πως η Ευρώπη ήδη ετοιμάζει έκτακτη ανθρωπιστική βοήθεια για την Ελλάδα.
-Ότι με έξοδο από το ευρώ δεν διαγράφεται το χρέος της χώρας και πως τα πάντα θα καταστραφούν εκτός απο το μεγάλο κομματικό κράτος.
-Ότι η ανεργία θα διπλασιαστεί και επενδύσεις κανένας δεν θα κανει.


Κατήγορησε επίσης την κυβέρνηση ότι βγάζει τα μάτια του πιο δυναμικού τομέα της οικονομίας, του τουρισμού και πως «δεν κλείνουν μόνο οι τράπεζες, όλη η εθνική οικονομία κλείνει». 

Συνεχίζοντας ανέφερε: «Μιλάνε ακόμα για φόβο. Ποιο φόβο; Εδώ έχουμε πραγματικά γεγονότα. Στις 15 Ιουλίου δεν θα έχουν να πληρώσουν ούτε μισθούς, ούτε συντάξεις. Είναι ταπείνωση, σκλαβιά , καταστροφή. Έλεγαν μονο ψέματα και ξανα ψέματα», ενώ σε άλλο σημείο της ομιλίας του διευκρίνισε ότι η πρόταση των δανειστών για την οποία θα ερωτηθούν οι πολίτες στο δημοψήφισμα δεν υπαρχει στο τραπέζι.

«Δεν είναι δημοψηφισμα. Είναι χάος», συμπλήρωσε ο πρώην πρωθυπουργός εξηγώντας ότι ζητείται από το λαό την Κυριακή να αποδεχθεί ή να απορρίψει πρόταση που δεν υπάρχει ,για χρήματα που από μεθαύριο δεν θα είναι διαθέσιμα.

Ο κ. Σαμαράς χαρακτήρισε το δημοψήφισμα πραξικόπημα, είπε ότι οι όροι διεξαγωγής του αλλάζουν μια εβδομάδα πριν με ΠΝΠ και πως το κατήγγειλαν όλα τα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης.

«Το στήριξε μόνο η Χρυσή Αυγή, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ. Είναι δημοψήφισμα έκτρωμα. Έγκλημα εκ προμελέτης κατά της χώρας», πρόσθεσε μεταξύ άλλων. Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε επιπλέον ότι η μεγάλη πλειοψηφία του λαού είναι υπέρ της Ευρώπης και πως αν χρεοκοπήσουμε θα σταματήσουμε να παίρνουμε και τα κοινοτικά κονδύλια.

«Η Ελλάδα θα έχανε 7 δις το χρόνο για τα επόμενα έξι χρονια. Είναι ο λογαριασμός του όχι» , επισήμανε και κάλεσε τους πολίτες αν θέλουν να παραμείνουμε στο ευρώ, να ανοίξουν οι τράπεζες και να μείνουμε στην Ευρώπη να ψηφίσουν «ναι».

Ο κ. Σαμαράς καταλόγισε ευθύνες και στους δανειστές «για εκεί που φτάσαμε» λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «έχουμε κι εμείς εμπειρίες, κι εμείς επιβάλαμε αλλαγές στα μνημόνια, μειώσεις στη φορολογία που η τρόικα δεν ήθελε».




iefimerida.gr

1 comments:

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *