Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Νομικά αδύνατο το Grexit σύμφωνα με την Επιτροπή Συνταγματικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου

Η επικεφαλής της επιτροπής Συνταγματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Danuta Huebner δήλωσε στο παρά πέντε της εκπνοής του προγράμματος ότι η αποβολή κράτους-μέλους από την Ευρωπαϊκή Ένωση ή την ΟΝΕ είναι νομικά αδύνατη, βασιζόμενη στο νέο πόρισμα που εκπονήθηκε λίγο πριν το ελληνικό δημοψήφισμα.

Ανέφερε επίσης ότι θα ήταν νομικά αδιανόητη η έξοδος κράτους-μέλους από την ΟΝΕ χωρίς ταυτόχρονη αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση.



Διευκρινίζει μάλιστα πως αν η Ελλάδα αποφασίσει να φύγει, η ζημιά και για τις δύο μεριές θα είναι ανυπολόγιστη. Σημειώνεται πως για να έχουμε αποβολή, θα πρέπει να γίνει "αλλαγή δομών των καταστατικών", κάτι που δεν σχεδιάζεται για την ώρα καθώς αντιβαίνει στο πλάνο της Ολοκλήρωσης και σταθερότητας του νομίσματος.

Σε περίπτωση χρεωκοπίας, η ΕΚΤ δεσμεύεται για λόγους ανθρωπιστικούς να συνεχίσει τη χρηματοδότηση με έκτακτα μέτρα, ωστόσο για την ώρα ο Μάριο Ντράγκι δεν έχει τοποθετηθεί σχετικά.

Η επιτροπή αναφέρει πως η ελληνική κρίση πρέπει να επιλυθεί σε ευρωπαϊκά πλαίσια. "Η εθελοντική αποχώρηση μέλους δεν είναι λύση για την Ευρώπη", καταλήγει.





news247.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *