Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Γιάννης Σηφάκης : Η κατάσταση και πως να πορευτούμε - Ανοιχτή επιστολή στους συντρόφους μου, τους ψηφορόρους του ΣΥΡΙΖΑ και του ΟΧΙ

1. Η κατάσταση , όπως διαμορφώνεται, σίγουρα θέτει σε σοβαρή αμφισβήτηση σειρά πολιτικών εκτιμήσεων μας όλων των τελευταίων χρόνων με τις οποίες κερδίσαμε τις εκλογές και πορευτήκαμε και στην συνέχεια , όπως

· Την δυνατότητα υλοποίησης του προγράμματος Θεσσαλονίκης ανεξάρτητα από την διαπραγμάτευση

· Την πολιτική μας τακτική στην οποία σχεδόν θεωρούσαμε σίγουρο ότι στο τέλος οι δανειστές θα κάνουν πίσω δίνοντας μας μια καλή συμφωνία

· Τις επεξεργασίες μας στη δυνατότητα εντός Ευρωζώνης να υλοποιήσουμε αριστερές πολιτικές και με ποιο συγκεκριμένο τρόπο

Αυτά και άλλα ερωτήματα πρέπει να απαντηθούν στην πορεία, το δυνατόν συντομότερο. Ιδιαίτερα όταν ο Ελληνικός λαός μας εμπιστεύεται σαν την πλέον αξιόπιστη πολιτική λύση. 

Παρ’ όλα αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ , η κυβέρνηση και η μικρή Ελλάδα είναι οι μόνοι που αμφισβήτησαν την τάξη πραγμάτων ενάντια στην Γερμανική Ευρώπη διαμορφώνοντας ανακατατάξεις που δεν ξέρουμε που θα οδηγήσουν στο μέλλον. Σε όλη την Ευρώπη και τον κόσμο, ακόμη και μέσα στη Γερμανία μιλούν για μεγάλο πλήγμα της Γερμανίας στην υπόθεση της Ελλάδας. 

Ακόμη, μετά από τις αισχρές πιέσεις και εκβιασμούς κυρίως των Γερμανών, φέρνουμε μια κακή συμφωνία με την οποία όμως αποτρέψαμε το Grexit που σήμαινε αμέσως 50% κούρεμα μισθών, πλήρες κούρεμα όλων των καταθέσεων των μικροκαταθετών, πρόβλημα σε καύσιμα, φάρμακα και σε ένα μήνα στο ΔΝΤ για δάνειο με σκληρά μέτρα γιατί δεν έχουμε συναλλαγματικά αποθέματα για να στηρίξουμε νέο νόμισμα. Ποιος θα έπαιρνε αυτή την ευθύνη; 



2. Προφανώς σήμερα μιλάμε για κρίση και διαχείριση κρίσης στην χώρα, τρόπο να μείνει όρθια η χώρα. Αυτή η διαχείριση συμφέρει τον λαό και την κοινωνία να γίνει με αριστερή διακυβέρνηση για να υπάρξει η μέγιστη κοινωνική ευαισθησία και δικαιοσύνη. Δεν πρέπει λοιπόν με τίποτα να παραιτηθούμε, να πέσουμε, ούτε να πάμε σε συγκυβέρνηση με το πουλημένο παλιό σύστημα. Εδώ ο καθένας μας ας αναλάβει τις ευθύνες του γιατί σε τέτοιες στιγμές πέραν της προσωπικής πολιτικής ηθικής και συνέπειας υπάρχει και η ηθική της συλλογικότητας, της ευθύνης, του ευρύτερου σκοπού. Για την κοινωνία, για τον λαό είναι καλύτερα ο Θεμιστοκλής παρά ο Λεωνίδας. Ο αγώνας για νίκη μετά από μια δύσκολη υποχώρηση παρά ο ηρωϊκός θάνατος και η συνέχιση της λεηλασίας της χώρας από τους υποταγμένους. 

3. Όμως εδώ να συμφωνήσουμε όλοι : Είναι απόλυτη ανάγκη η άμεση εφαρμογή πολιτικής με θετικό κοινωνικό πρόσημο που να εξισορροπήσει τα αντικοινωνικά μέτρα , που και για αυτά πρέπει να βρεθούν ισοδύναμα. Για παράδειγμα δεν μπορούμε να υλοποιήσουμε μέτρα ενάντια στους αγρότες, τουλάχιστον τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες. Να μην θιγούν τα θεμελιωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα. Να χτυπήσουμε άμεσα τα κανάλια, την διαφθορά, την διαπλοκή, τους πλούσιους που έβγαλαν τα μαύρα ή άσπρα λεφτά τους στο εξωτερικό, την φοροδιαφυγή, το λαθρεμπόριο. Να γίνουν κάποια σοβαρά τρανταχτά πράγματα προς αυτή την κατεύθυνση για να αλλάξει το πολιτικό κλίμα και να γίνει σαφές ότι αυτός ο συμβιβασμός δεν θα μας οδηγήσει σε μνημονιακούς μονόδρομους. 

Ακόμη να προωθηθούν με γοργούς ρυθμούς τα αναπτυξιακά προγράμματα, ΕΣΠΑ, ΣΕΣ, το πακέτο Γιούγκερ μετά τις υπογραφές κλπ. Υπάρχουν ώριμα έργα που είναι σύμφωνα με την λογική μας και θα δώσουν ώθηση στις δημόσιες επενδύσεις, να παρακινηθεί και ο ιδιωτικός τομέας και να ξεκινήσει με την βοήθεια των ανακεφαλαιοποιημένων τραπεζών, μετά την επίλυση των προβλημάτων τους, χρηματοδότηση στην πραγματική οικονομία για να ξεκινήσει η ανάπτυξη με στόχο να αντισταθμιστούν τα υφεσιακά μέτρα και να αρχίσει η αντιμετώπιση της γάγκραινας της ανεργίας. 

4. Να επικρατήσει η σύνεση και η λογική. Να πάμε όλοι μαζί. Να μην επιβεβαιωθεί η ρήση « Όταν ξεσπάει μια φωτιά , κάποιοι πάνε να την σβήνουν και κάποιοι να ψήσουν τον καφέ τους»

Αν δεν τα καταφέρουμε να γίνει έτσι, τότε μόνο ο δρόμος των εκλογών υπάρχει για να αναβαπτιστεί η κοινοβουλευτική ομάδα και να μπορέσουμε να κυβερνήσουμε 






Σεφέρης : Όταν η συμφορά συμφέρει λογάριασε την για πόρνη



3 comments:

  1. Πακέτο Γιούνκερ διαβάζω με γοργούς ρυθμούς...Ρε εσείς δεν τον βρίζατε;πλάκα μας κάνετε μάλλον ε; Εσείς δεν είπατε ότι..δεν θέλετε τα λεφτά της Ευρώπης;Εσείς κλείσατε τις τράπεζες και πήγατε για το grexit..γιατί ως αριστεροί δεν πιστεύετε στην Ευρώπη και στον καπιταλισμό...Πώς να δουλέψεις με κάτι το οποίο δεν το πιστεύεις....Φτάνει πια..μην πετάτε στον κόσμο καθρεφτάκια..Αρκετά..μπουχτίσαμε από τα ψέμματα..Ποια διαπραγμάτευση;Δε σας άρεσαν τα 9δις...Δε θέλατε τα 12 δις της τελευταίας δόσης...ΨΕΥΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟ ΛΕΩ ΦΙΛΙΚΑ. ΚΑΝΕ ΓΡΗΓΟΡΑ RESET ΣΤΗ ΣΚΕΨΗ ΣΟΥ. ΣΤΟ ΝΕΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ. ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΟΜΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΝΟΗΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΣΕ ΥΠΑΡΚΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ. ΘΕΣΕΙΣ ΟΠΩΣ " ΠΑΝΤΑ ΠΙΣΤΟΙ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΕΣ ΟΧΙ" ΔΕ ΒΟΗΘΟΥΝ. ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΜΕΣΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΑΥΤΗ Η ΑΝΟΗΣΙΑ ΕΧΕΙ ΕΚΠΕΣΕΙ. ΤΩΡΑ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΑΛΛΑ. ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ. ΑΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΡΗΤΟΡΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ. ΜΠΕΣ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ. ΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΘΕΩΡΙΕΣ. ΜΕ ΛΟΓΟ ΜΕΣΤΟ. ΠΡΑΚΤΙΚΟ. ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΟ. ΕΧΕΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΝΑ ΠΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ. ΒΓΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ..ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ. ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΣΟΥ ΜΕ ΟΡΟΥΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ, ΤΕΚΜΗΡΙΟΜΕΝΑ. Η ΕΠΟΧΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΡΘΟΥΝ ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΞΕΧΑΣΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ. ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΕΣΤΡΙΨΕ. ΝΙΩΣΤΟ. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΒΑΡΥ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΡΑΒΙ. ΔΕ ΣΤΡΙΒΕΙ ΣΥΧΝΑ. ΣΗΜΕΡΑ ΟΜΩΣ ΕΣΤΡΙΨΕ. Π.Χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Αν δεν τα καταφέρουμε να γίνει έτσι, τότε μόνο ο δρόμος των εκλογών υπάρχει για να αναβαπτιστεί η κοινοβουλευτική ομάδα και να μπορέσουμε να κυβερνήσουμε ": κάθε φορά που ο ΣΥΡΙΖΑ θα θέλει να δικαιολογήσει τις "πολιτικές" του κωλοτούμπες, η χώρα θα πηγαίνει σε εκλογές;;; Θα μας κοστίζει λιγότερα αν απλά παραδεχτείτε τα λάθη και τα ψέματα που είπατε δυο φορές σε 6 μήνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *