Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Επιστολή της Δημάρχου Σκύδρας προς τον Αν. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για την απορρόφηση του επιτραπέζιου ροδάκινου

Επιστολή προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου με θέμα: «Διάθεση και προώθηση νωπών προϊόντων (επιτραπέζιο ροδάκινο) περιοχής Δήμου Σκύδρας» απέστειλε η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής (αρ.πρ.12564/13-7-2015) έχει ως ακολούθως:

«Η οικονομική κρίση έχει πλήξει όλους τους Έλληνες, όλα τα επαγγέλματα.

Ως Δήμαρχος Σκύδρας, μιας περιοχής κατεξοχήν αγροτικής, εκπροσωπώ ένα μεγάλο κομμάτι του αγροτικού πληθυσμού, το οποίο αυτήν την εποχή βρίσκεται σε περίοδο αιχμής λόγω της συγκομιδής ενός ευπαθούς προϊόντος, του ροδάκινου. Με δεδομένο ότι δεν υπάρχουν αγορές για την εξαγωγή του, είμαστε στη δυσάρεστη θέση να το αποθηκεύουμε στα ψυγεία με άμεσο κίνδυνο να μην προωθηθεί στις αγορές του εξωτερικού και με κίνδυνο να σαπίσει στα ψυγεία ή στους αγρούς.

Οι διακρατικές συμβάσεις έχουν παγώσει, η αγορά της Ρωσίας επίσης. Από την άλλη έχουμε και τα επώδυνα μέτρα για τους αγρότες, όπως φορολογία 23% από το πρώτο ευρώ αντί του μέχρι σήμερα 13%, γεγονός που θα έχει αρνητικές συνέπειες στην αγροτική οικονομία.

Προ του κινδύνου και του ορατού αδιεξόδου, σας παρακαλούμε να λάβετε υπόψη σας την τραγική αυτή κατάσταση και να δρομολογήσετε διαδικασίες και ενέργειες που θα δώσουν λύσεις στην προώθηση των αγροτικών προϊόντων μας, για να μην βρεθούμε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης διαβίωσης. 

Οι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί του Δήμου Σκύδρας μας πληροφορούν ότι έχουν στις αποθήκες των ψυγείων 1.000 τόνους ροδάκινα και για τις επόμενες ημέρες άλλους τόσους, γεγονός που σηματοδοτεί την αγωνία για το αποτέλεσμα και τους κόπους ετών.

Βλέπουμε από τη μια στιγμή στην άλλη το βιός των αγροτών να εξανεμίζεται, ενώ θα έπρεπε οι συνθήκες, τουλάχιστον, να εξασφαλίζουν την ομαλή ροή και απορρόφηση των αγροτικών προϊόντων και όχι να θυμίζουν τριτοκοσμική χώρα. 

Αντιλαμβανόμενοι πλήρως τις μεγάλες ευθύνες που έχετε επωμιστεί στον ευαίσθητο αγροτικό τομέα, προσδοκούμε από εσάς να δράσετε άμεσα, να πάρετε μέτρα υποστήριξης της αγροτικής μας παραγωγής για την επιβίωση των αγροτών μας. Η ανα συγκρότηση του αγροτικού τομέα χρειάζεται αγρότες έτοιμους για την εφαρμογή καινοτομιών, αλλά αυτό απαιτεί παράλληλα τη δυνατότητα τους να επιβιώσουν οικονομικά.

Η αλήθεια είναι ότι εσείς, εμείς οι αυτοδιοικητικοί και ολόκληρος ο Ελληνικός λαός κατανοούμε και προσπαθούμε, μέσα σ΄αυτόν τον ορυμαγδό των αρνητικών οικονομικών εξελίξεων να σταθούμε όρθιοι προσφέροντας και παρέχοντας χείρα βοηθείας στους συνανθρώπους μας που έχουν πρόβλημα πραγματικής επιβίωσης.

Έτσι, λοιπόν, φρονούμε και ελπίζουμε να δώσετε άμεση λύση, εδώ και τώρα, στην απορρόφηση του ροδάκινου ». 



Η Δήμαρχος Σκύδρας

Κατερίνα Ιγνατιάδου

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *