Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020

Κοινωνία σε Κίνηση: «Πολύωρη η διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου, ανεπαρκείς οι απαντήσεις από τη Δημοτική Αρχή»

Η «Κοινωνία σε Κίνηση» στα πλαίσια της αμφίδρομης σχέσης επικοινωνίας που ανέπτυξε με τους συμπολίτες μας θα ήθελε να τους ενημερώσει για την τριπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 31/012020.


Μια συνεδρίαση που διήρκησε σχεδόν 6 ώρες αφού στην πρώτη ενότητα συζητήθηκαν τα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής, στην δεύτερη τα τρέχοντα θέματα και στην Τρίτη ο προϋπολογισμός του 2020.

Στις τρεις αυτές συνεδριάσεις τέθηκαν από την Κοινωνία Σε Κίνηση ζητήματα ιδιαίτερης βαρύτητας.
Τόσο στις τοποθετήσεις του επικεφαλής όσο και στην πληθώρα των ερωτήσεων όλων των δημοτικών συμβούλων μας επί της ουσίας δεν λάβαμε καμία απάντηση από το Δήμαρχο.

Ο απολογισμός της Δημοτικής Αρχής ήταν μια σύμπτυξη έργων και μελετών διάρκειας 3 χρόνων ώστε να δημιουργηθεί έντεχνα η αίσθηση μιας παραγωγικής χρονιάς. Αυτός ήταν και ο βασικός λόγος που η Δημοτική Αρχή δεν επιχείρησε να ενημερώσει τους δημότες σε μία μεγάλη αίθουσα.

Για ακόμη μία φορά ο Δήμαρχος επιβεβαίωσε δυστυχώς αυτό που προεκλογικά τονίζαμε ότι δηλαδή είναι διαχειριστής μόνο της καθημερινότητας ενώ σε όλα τα μεγάλα ζητήματα που είναι ικανά να αλλάξουν την ιστορία της περιοχής δηλώνει αναρμόδιος.

Αίσθηση προκαλεί ο λόγος για τον οποίο δεν έγιναν την περασμένη χρονιά τα ανθεστήρια ενός θεσμού του οποίου η αναβίωση κρίθηκε επιτυχημένη για μεγάλη μερίδα των συμπολιτών μας. Η επίσημη δικαιολογία ήταν <<για προεκλογικούς λόγους>>. Ίσως η πραγματική απάντηση είναι αυτή που δόθηκε σε ερώτηση που αφορούσε στον κωδικό για την ενίσχυση των συλλόγων, για ποιο λόγο φέτος προβλέπονται 2000 ευρώ ενώ πέρσι περίπου 48000 ευρώ η οποία απάντηση ήταν <<έτσι γίνεται προεκλογικά>>. Όμως σε θεσμούς που έχουν ιστορία στην πόλη μας δεν αξίζει αυτή η προχειρότητα!

Υπό το βάρος των δυσμενών εξελίξεων της απώλειας για δεύτερη φορά πανεπιστημιακού τμήματος και της εναπόθεσης στο ΧΥΤΑ της Έδεσσας των απορριμμάτων της Βεροίας ο Δήμαρχος δεν απάντησε και σε δύο ιδιαιτέρως σοβαρές δικαστικές υποθέσεις για τις οποίες ερωτήθηκε.

Η πρώτη αφορά στη μη εξουσιοδότηση από το Δήμαρχο ,ενώ υπήρχε απόφαση της οικονομικής επιτροπής ,για παράσταση δικηγόρου σε δικαστική διαμάχη με το μισθωτή του ξενοδοχείου Εστία με αποτέλεσμα ο δήμος να χάσει την υπόθεση, ενώ παράλληλα ο μισθωτής διεκδικεί από το δήμο σχεδόν 5 εκ ευρώ.

Η δεύτερη αφορά στο Ξενία όπου ιδιαίτερο ζήτημα προκύπτει γιατί δεν έγιναν ενέργειες να δεσμευτεί η κινητή περιουσία της μισθώτριας εταιρίας λόγω των υψηλών οφειλών της .

Ο προϋπολογισμός του Δήμου φανερώνει τη δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται , και προϊδεάζει για τα χειρότερα που θα προκύψουν από ανείσπρακτες οφειλές, από απαιτήσεις ιδιωτών που έχουν επιδικαστεί και από άλλες οι οποίες εκκρεμούν στα δικαστήρια.

Ο εξονυχιστικός έλεγχος της Κοινωνίας σε Κίνηση οδήγησε σε πιο ρεαλιστική αποτύπωση των αριθμών με συνέπεια να αποκαλυφθούν τα μηδενικά αποθεματικά αλλά και η αδυναμία να αντιμετωπιστούν πια ακόμη και τα τρέχοντα ζητήματα της καθημερινότητας.

Είμαστε εδώ, πιστοί στο ρόλο που μας αναθέσατε, με την ελπίδα ότι ο έλεγχος των οικονομικών και η ανάδειξη των θεμάτων, μικρών και μεγάλων, θα βοηθήσει τη Δημοτική Αρχή στον εκσυγχρονισμό του Δήμου μας.

Ζητούμε να μας βοηθήσετε παρακολουθώντας τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου στο site του Δήμου μας http://www.dimosedessas.gov.gr/

στο αρχείο συνεδριάσεων Δ.Σ.

Η ενημέρωση του πολίτη μας κάνει όλους καλύτερουςΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΕ ΚΙΝΗΣΗ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *