Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Πρωτάθλημα εφήβων: Φ.Ο. ΑΡΙΔΑΙΑΣ - Α.Σ. ΠΑΝΕΔΕΣΣΑΪΚΟΣ 30-45

Ο Πανεδεσσαϊκός κέρδισε εύκολα εκτός έδρας τον Φ.Ο. Αριδαίας με σκορ 30-45, και συνεχίζει αήττητος την πορεία του στον Γ’ όμιλο του πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΚΕΜ. Με τη νίκη του αυτή η ομάδα της Έδεσσας φαίνεται να «καθαρίζει» από νωρίς την πρώτη θέση του ομίλου και την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Ο πρωταγωνιστής:

Το πρωινό ξύπνημα φαίνεται να επηρέασε τους παίκτες της νικήτριας ομάδας(ο αγώνας έγινε 10.00’ π.μ.) οι οποίοι δεν μπόρεσαν επιθετικά να επαναλάβουν το πολύ καλό παιχνίδι της προηγούμενης ομάδας. Οι νεαροί αθλητές του Πανεδεσσαϊκού αγωνίστηκαν φιλότιμα χωρίς να μπορούμε να πούμε ότι κάποιος ξεχώρισε ιδιαίτερα από το σύνολο.



Ο αριθμός του αγώνα:

Δεν είναι και λίγα τα 19 λάθη, ειδικά αν θέλεις να πάρεις εκτός έδρας νίκη. Πάντως το θετικό για τον Πανεδεσσαϊκό ήταν πως δεν αποδείχθηκαν καθοριστικά για να μην φτάσει στο «διπλό» καθώς λόγω της επιθετικής «αφλογιστίας» των γηπεδούχων δεν κινδύνεψε σε κανένα σημείο του αγώνα.



Που κρίθηκε το παιχνίδι:

Η είσοδος του Στόμα στις αρχές του τετάρτου δεκαλέπτου, ο οποίος έδωσε ενέργεια στην ομάδα του Πανεδεσσαϊκού προκειμένου να τρέξει και να ξεκολλήσει επιθετικά, καθώς η γηπεδούχος ομάδα πλησίασε στο -8 με τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου.



Ο αγώνας:

Ο Πανεδεσσαϊκός είχε σταθερά το προβάδισμα από το ξεκίνημα του αγώνα στηριζόμενος στην εξαιρετική του άμυνα mantoman. Εγκλώβισε επιθετικά τα ατού των γηπεδούχων(Ταρασίδης, Γκαλίτσιος)με τους Στόμα και Κληντσάρη να κάνουν τη βρώμικη δουλειά και εκμεταλλευόμενος την πολυφωνία στην επίθεση προηγήθηκε με 15-30 στο ημίχρονο. Με το ξεκίνημα το τρίτου δεκαλέπτου ο Φ.Ο. Αριδαίας μπήκε… φορτσάτος και μείωσε τη διαφορά στους οκτώ πόντους(25-33) στο 28ο λεπτό, με τους «πράσινους» να παίζουν ατομικά και επιπόλαια στην επίθεση, παρασυρόμενοι από το άναρχο παιχνίδι των αντιπάλων. Κάπου εκεί οι παίκτες των γηπεδούχων «έμειναν» από δυνάμεις, με τον «φρέσκο» Στόμα να τρέχει την ομάδα και την διαφορά να φτάνει στο +18 (26-44) τρία λεπτά πριν το τέλος.


Κριτική:

 
Ο Πανεδεσσαϊκός αγωνίστηκε με σημαντικές ελλείψεις, καθώς απουσίαζαν για διάφορους λόγους οι Μπούζμπας, Παρίσης, Γέργης, ενώ ο Κληντσάρης αγωνίστηκε με ελαφρύ διάστρεμμα. Ο Μυλωνάς δεν έπιασε την απόδοση του προηγούμενου αγώνα με τον Χρήστου να είναι αυτός που τον «αντικατέστησε» επιθετικά δίνοντας λύσεις σε κρίσιμα σημεία από την περιφέρεια. Τυρπάνης, Χρήστου και Τράπκος πραγματοποίησαν ακόμη μία μεστή εμφάνιση με τον τελευταίο να κυριαρχεί αμυντικά κάτω από το καλάθι με πολλά ριμπάουντ και κοψίματα, συνεπικουρούμενος από τον Σίπκα.

Η ΕΚΑΣΚΕΜ για άγνωστο λόγο υποβάθμισε ένα τέτοιο παιχνίδι στέλνοντας ένα μόνο διαιτητή(Μητώνας) ο οποίος δυσκολεύτηκε κατά διαστήματα να ελέγξει το γρήγορο ρυθμό του αγώνα, αφήνοντας παραπονούμενες και τις δύο ομάδες. Αν το παιχνίδι ήταν ντέρμπι και το παιχνίδι κρινόταν στον πόντο σίγουρα η κριτική δεν θα ήταν η ίδια για τον φιλότιμο ρέφερι.


Τα δεκάλεπτα: 1ο(08-14),2ο(07-16)15-30 ημίχρ., 3ο(10-05)25-35,4ο(03-10)30-45 τελικό.


Φ.Ο. Αριδαίας (Τσουλφάς): Μουράτης, Αραμπατζής 2, Ταρασίδης 7, Νικολαΐδης, Μάινος 9(2 τριπ.), Γκαλίτσιος 12, Μαυρίδης, Γιούτης, Βάτσης, Αβραμίδης.

Α.Σ. Πανεδεσσαϊκός (Αναστασιάδης): Σίπκας, Στόμας 4, Παζάρκας, Τράπκος 2, Τζώγας, Χρήστου 12, Κληντσάρης 10, Μυλωνάς 9(1 τριπ.), Τυρπάνης 8, Στογιάννης 
 
 
πηγη:edessanews

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *