Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2013

National Geographic: Τι θα γινόταν αν έλιωναν όλοι οι πάγοι της Γης;

Αν όλοι οι πάγοι και τα χιόνια της Γης έλιωναν, η στάθμη της θάλασσας θα ανέβαινε κατά 65 ολόκληρα μέτρα με αποτέλεσμα να αλλάξει σημαντικά η μοροφολογία του πλανήτη μας. Το National Geographic εξηγεί:
“Υπάρχουν περισσότερα από 5 εκατομμύρια κυβικά μίλια πάγου στη Γη και οι επιστήμονες εικάζουν ότι θα απαιτούνταν περισσότερα από 5.000 χρόνια για να λιώσουν. Αν συνεχίσουμε να γεμίζουμε την ατμόσφαιρα με διοξείδιο του άνθρακα, είναι πολύ πιθανό να λιώσουν όλοι οι πάγοι και η μέση θερμοκρασία του πλανήτη μας να εκτοξευτεί από τους 14.4 βαθμούς Κελσίου που βρίσκεται σήμερα στους 26.6.”

Για να κατανοήσετε καλύτερα τις αλλαγές που αναμένεται να λάβουν χώρα σε περίπτωση που ανεβεί η στάθμη των θαλασσών (ή αλλιώς να δείτε ποιες είναι οι περιοχές που θα “πνιγούν” πρώτες) ρίξτε μια ματιά στο νέο χάρτη Flood Maps του National Geographic. 
 
ΠΗΓΗ: techgear

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *