Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2013

Σκοπιανή εκκλησία στην Αριδαία θέλει ο Τσαρκνιάς!

Με τη σχισματική εκκλησία των Σκοπίων, που δεν συνεισφέρει οικονομικά στην προσπάθεια του να κτίσει την πρώτη σκοπιανή εκκλησία στη χώρα μας, τα «έβαλε» ο φιλοσκοπιανός Νικόδημος Τσαρκνιάς, ο οποίος αυτοαποκαλείται «επίσκοπος» των υποτιθέμενων «Μακεντόνετς» στη βόρεια Ελλάδα.Μιλώντας στο Kanal 5 των Σκοπίων, ο Τσαρκνιάς επιτέθηκε φραστικά κατά Σκοπιανών μητροπολιτών, κατηγορώντας τους πως όχι μόνο δεν έχουν προσφέρει ούτε ένα ευρώ για την ολοκλήρωση της εκκλησίας που χτίζει σε ιδιόκτητο οικόπεδο στην Αριδαία, αλλά ούτε ποτέ κάποιος από αυτούς βρέθηκε στην Ελλάδα για να «δώσει πνευματική υποστήριξη στους «Μακεντόνετς» πιστούς», όπως αποκάλεσε τους λιγοστούς φιλοσκοπιανούς της περιοχής.

«Οι μητροπολίτες των Σκοπίων νοιάζονται μόνο για τα χρυσοποίκιλτα άμφια» δήλωσε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας πως ο ίδιος δέχεται οικονομική βοήθεια για την ανέγερση του ναού, από Σκοπιανούς που ζουν στις ΗΠΑ την Αυστραλία και τον Καναδά.

Ο Νικόδημος Τσαρκνιάς υπήρξε στο παρελθόν πρώην κληρικός της Εκκλησίας της Ελλάδος και αποσχηματίστηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1990, μετά από δημοσίευση φωτογραφιών που τον απεικόνιζαν σε ομοφυλοφιλικές ερωτικές περιπτύξεις. Ο ίδιος τότε είχε υποστηρίξει πως οι φωτογραφίες ήταν προϊόν μοντάζ και στόχο είχαν να τον θέσουν εκτός εκκλησίας επειδή αισθανόταν Σκοπιανός και όχι Έλληνας.

Παρόλο που έχει αποσχηματιστεί, κυκλοφορεί ελεύθερα φορώντας ράσο και συμμετέχοντας σε διάφορα διεθνή φόρα, κατηγορώντας την Ελλάδα για παραβίαση των δικαιωμάτων της υποτιθέμενης σκοπιανής μειονότητας στη χώρα μας. Παλαιότερα είχε ακουστεί πως η Εκκλησία των Σκοπίων θα τον έχριζε «μητροπολίτη Μακεδονίας του Αιγαίου», ωστόσο η σκέψη αυτή δεν προχώρησε και πολλοί αποδίδουν σε αυτό, την πρόσφατη επίθεση που εξαπέλυσε κατά των Σκοπιανών μητροπολιτών.

Στα Σκόπια πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ευθέως, πως ο Τσαρκνιάς χρησιμοποιεί το θέμα της ανέγερσης της υποτιθέμενης εκκλησίας στην Αριδαία, για οικονομικούς λόγους αφού συχνά είναι τα εμβάσματα που λαμβάνει από Σκοπιανούς που ονειρεύονται ακόμη και … μητρόπολη στην βόρεια Ελλάδα.

πηγη: protothema

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *