Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Το Μεξικό δίνει πολιτικό άσυλο στον Τρότσκι (Σαν σήμερα 6/12)

1996στην Ελλάδα, εντείνονταν οι κινητοποιήσεις των αγροτών, που βρίσκονταν στην ένατη μέρα τους, ειδικά μετά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη ότι η κυβέρνηση δεν θα ικανοποιούσε τα οικονομικά αιτήματά τους, κρίνοντας κάποια από αυτά υπερβολικά και καλώντας τους να απελευθερώσουν τους δρόμους.

1920Μετά την εκλογική ήττα του Ελευθέριου Βενιζέλου και τον θάνατο του βασιλιά Αλέξανδρου, με δημοψήφισμα επανέρχεται στον ελληνικό θρόνο ο Κωνσταντίνος Α'.

1942Ιδρύεται η Κεντρική Επιτροπή του ΕΛΑΣ, με κύριο πυρήνα το Στρατιωτικό Κέντρο Αντίστασης (ΣΚΑ), που συγκροτήθηκε τον Οκτώβριο στην Αθήνα.


Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο

Μουσική 6/12
 
1920 Ο Αμερικανός jazz πιανίστας Dave Brubeck (David Warren Brubeck) γεννήθηκε στο Κόνκορντ της Καλιφόρνια. Είναι δημοφιλής για τα κλασικά jazz κομμάτια που ηχογράφησε με την ορχήστρα του, The Dave Brubeck Quartet, μεταξύ αυτών το "The Duke" του Paul Desmond με τον οποίο είχαν πολύχρονη φιλία και συνεργασία. Το 1996 τιμήθηκε με το βραβείο Grammy "Lifetime Achievement" και το 2007 με το βραβείο "Jazz Lifetime Achievement" από το Βρετανικό δίκτυο BBC.
 
1988 Ο Αμερικανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και μουσικός Roy Orbison (Roy Kelton Orbison 1936-1988) απεβίωσε σε ηλικία 52 ετών στο Μάντισον του Τενεσί από καρδιακή προσβολή. Από πολύ μικρή ηλικία άρχισε να γράφει τραγούδια και την δεκαετία του '60, εικοσιδύο από αυτά ανέβηκαν στο top 40 του Billboard. Το 1988 μαζί με τους George Harrison, Bob Dylan, Tom Petty και Jeff Lynne δημιούργησαν το supergroup The Traveling Wilburys. Την ίδια χρονιά ηχογράφησε και το τελευταίο σόλο άλμπουμ του με τίτλο "Mystery Girl" λίγο πριν το θάνατό του το Δεκέμβριο. Μεγάλη επιτυχία του άλμπουμ το τραγούδι "You Got It" το οποίο έγραψε μαζί με τους Tom Petty και Jeff Lynne. Δημοφιλή τραγούδια του: "Only the Lonely", "Crying", "In Dreams", "Oh, Pretty Woman", "You Got It" κ.α. Το 1987 το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame.
 
Αθλητισμός 6/12

 
6/12/2011    Το ΑΠΟΕΛ χάνει με 2-0 στην έδρα του από την Σαχτάρ αλλά έχει ήδη προκριθεί πανηγυρικά στον επόμενο γύρο του Champions League έχοντας πετύχει 2 νίκες, 3 ισοπαλίες και μία ήττα, τερματίζοντας στην πρώτη θέση του ομίλου του και αποκλείοντας την Πόρτο. Πρόκειται για την μεγαλύτερη επιτυχία του Κυπριακού συλλόγου στην ιστορία του αφού προκρίνεται για πρώτη φορά στους 16 του UEFA Champions League.

6/12/2000    Στον αγώνα Utah Jazz - Toronto Raptors (98-84) ο Carl Malone γίνεται δεύτερος σκόρερ όλων των εποχών στο ΝΒΑ ξεπερνώντας τους 31.419 πόντους του Chamberlain. Πρώτος με διαφορά παραμένει ο Kareem Abdul Jabbar

6/12/1999    Ξεκινάει στο Αμπερντήν της Σκωτίας το British Open Squash Championship που θα ολοκληρωθεί στις 12 του ίδιου μήνα. Για πρώτη φορά στην ιστορία του αρχαιότερου και πιο σημαντικού θεσμού του αθλήματος οι αγώνες δεν διεξάγονται στην Αγγλία


Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ

 
 
ΠΗΓΗ: retrosport/sansimerastimousiki.gr/patris

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *