Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Πέντε χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου - Συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα στη μνήμη του

Σε εξέλιξη μαθητικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια – Θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή και συναυλία ενώ στις 6 το απόγευμα είναι προγραμματισμένη δεύτερη συγκέντρωση και πορεία


Μαθητές και φοιτητές είχαν δώσει ραντεβού στα Προπύλαια, για να πραγματοποιήσουν συλλαλητήτριο στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου, πέντε χρόνια μετά τη δολοφονία του στα Εξάρχεια, από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Στα Προπύλαια η συγκέντρωση ήταν προγραμματισμένη για τις 11 το πρωί με την αστυνομία να έχει λάβει έκτακτα μέτρα ασφαλείας. Συγκεκριμένα από τις 10:00 το πρωί έχει δοθεί εντολή να κλείσουν οι σταθμοί του μετρό «Ευαγγελισμός», «Σύνταγμα», «Πανεπιστήμιο». Τροποποιήσεις έχουν γίνει και στα δρομολόγια των λεωφορείων.



Μετά τη συγκέντρωση θα ακολουθήσει πορεία στη Βουλή, ενώ νέα συγκέντρωση είναι προγραμματισμένη και στις 18.00 το απόγευμα ξανά στα Προπύλαια.

Συγκεντρώσεις και σε άλλες πόλεις

Στη Θεσσαλονίκη στις 11:00 θα συγκεντρωθούν στην Καμάρα μαθητές, ενώ στις 18:00 το απόγευμα στο ίδιο σημείο απευθύνουν κάλεσμα για συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, φοιτητικοί σύλλογοι, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΚΕΕΡΦΑ και κινήσεις του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου.

Στο Βόλο οργανώνεται πορεία στις 5 το απόγευμα από το θόλο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ενώ ανακοινώσεις - κάλεσμα για συμμετοχή, εξέδωσαν το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα και το Εργατικό Επαναστατικό κόμμα.

Στην Πάτρα, έχουν προγραμματιστεί συγκεντρώσεις και πορείες, οι οποίες και αναμένεται να ανακοινωθούν τις επόμενες ώρες, τόσο για το πρωί όσο και για το απόγευμα. Επίκεντρο το πρώην Παράρτημα του Πανεπιστημίου Πατρών που βρίσκεται στην οδό Κορίνθου.

Στο Αγρίνιο διοργανώνεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Δημάδη από την Πρωτοβουλία Αναρχικών Αγρινίου.

Στην Καρδίτσα διοργανώνεται συγκέντρωση στις 7 μμ στην κεντρική πλατεία από το Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Καρδίτσας ενώ την ίδια ώρα κάλεσμα απευθύνει η Αντιφασιστική Συσπείρωση Άρτας στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και στη Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με την Τροχαία Θεσσαλονίκης, από τις 10 το πρωί υπάρχουν ρυθμίσεις (διακοπές-εκτροπές) της κυκλοφορίας στους δρόμους: Εγνατία, Εθν. Αμύνης, Τσιμισκή, Αγ. Δημητρίου, Πλατεία Δημοκρατίας, Πλατεία ΧΑΝΘ, Καρόλου Ντηλ, Βασ. Ηρακλείου, Γ΄ Σεπτεμβρίου, Αγγελάκη, Αρμενοπούλου, Γρ. Λαμπράκη, Κ. Καραμανλή και όπου αλλού απαιτηθεί, ανάλογα με τις επικρατούσες κάθε φορά κυκλοφοριακές συνθήκες.

Επιπλέον από τις 5 τα ξημερώματα δεν επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση των αυτοκινήτων στους εξής δρόμους: Εθν. Αμύνης (από Αγ. Δημητρίου μέχρι πλατεία Λευκού Πύργου), Αγ. Δημητρίου (από Εθν. Αμύνης μέχρι Γ΄ Σεπτεμβρίου και από Προξένων μέχρι Φ. Δραγούμη), Γ΄ Σεπτεμβρίου (από οδό Αγ. Δημητρίου μέχρι Γρ. Λαμπράκη), Αρμενοπούλου (από Δημ. Γούναρη μέχρι Εθν. Αμύνης), Βασ. Ηρακλείου (από πλατεία Αριστοτέλους μέχρι Καρόλου Ντηλ), Καρόλου Ντηλ (από Τσιμισκή μέχρι Βασ. Ηρακλείου), Γρ. Λαμπράκη (από Εγνατία μέχρι Γ΄ Σεπτεμβρίου), Κ. Καραμανλή (από Γ. Σεπτεμβρίου μέχρι Καυτατζόγλου) καθώς και όπου αλλού απαιτηθεί.

Η στάση και η στάθμευση όλων των οχημάτων στην οδό Αγγελάκη θα απαγορεύεται από το απόγευμα (5 μ.μ.) της προηγούμενης μέρας. Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Τροχαίας, σε καίρια σημεία θα υπάρχουν τροχονόμοι που θα ρυθμίζουν την κυκλοφορία και θα διευκολύνουν τους οδηγούς.


πηγη:newsbomb

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *