Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Εθελοντισμός στην Θεσσαλονίκη: Κοινωνικό Παντοπωλείο Μ.Α.Ζ.Ι.

Λίγα λόγια για το Κοινωνικό Παντοπωλέιο Μ.Α.Ζ.Ι Τον Οκτώβριο του 2011 μια ομάδα ευαισθητοποιημένων πολιτών της Θεσσαλονίκης ίδρυσε το κοινωνικό παντοπωλείο «Μ.Α.Ζ.Ι. – Με Αλληλεγγύη Ζούμε Ισότιμα». Tο Κοινωνικό Παντοπωλείο Μ.Α.Ζ.Ι. στεγάζεται στην οδό Δαναΐδων 9, στη Θεσσαλονίκη και τροφοδοτεί κάθε μήνα, με τρόφιμα και ρούχα, περισσότερα από 1500 άτομα.

Η επιλογή των δικαιούχων γίνεται με αυστηρά οικονομικό-κοινωνικά κριτήρια. Επί πλέον παρέχονται κατά διαστήματα στους δικαιούχους του δωρεάν ιατρικές εξετάσεις, σεμινάρια πρώτων βοηθειών, δωρεάν εισιτήρια για θεατρικές παραστάσεις, νομικές συμβουλές και άλλου είδους υπηρεσίες. Η προσπάθεια αυτή, στηρίζεται αποκλειστικά στην προσφορά επιχειρήσεων και εθελοντών. Το Μ.Α.Ζ.Ι. δεν στηρίζεται σε κρατικές επιχορηγήσεις. Οι παροχές στους δικαιούχους ξεκίνησαν τον Ιανουάριο του 2012 και ήδη έχουν διανεμηθεί περισσότεροι από 75 τόνοι τροφίμων και 40 τόνοι χυμών, αναψυκτικών, μπισκότων, σνακς κ.α. Επίσης διανεμήθηκαν ενδύματα, υποδήματα, παιχνίδια, έπιπλα, ηλεκτρικές συσκευές, βιβλία, απορρυπαντικά και άλλα οικιακά είδη. Την προσπάθεια του Μ.Α.Ζ.Ι στηρίζουν 25 εθελοντές σε εβδομαδιαία βάση.

Το Μ.Α.Ζ.Ι συνεργάζεται με περισσότερους από 20 φορείς της πόλης που ασχολούνται με ευπαθείς ομάδες (Γιατροί του κόσμου, Σ.Β.Β.Ε., ορφανοτροφείο Μέλισσα, συσσίτια Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης, Αλληλεγγύη Υγείας, Αμυμώνη, Πανελλήνια Εταιρία Φοιτητών Ιατρικής Σχολής, Αλληλεγγύη Ζωής κ.α. ) Οι ανάγκες του Κοινωνικού Παντοπωλείου Μ.Α.Ζ.Ι. αυξάνονται συνεχώς καθώς ολοένα και περισσότεροι συνάνθρωποί μας βιώνουν την ανεργία και οικονομική δυσπραγία, μη μπορώντας να καλύψουν ακόμα και τις πρωτογενείς ανάγκες επιβίωσης τους. Για το λόγο αυτό, η προσπάθεια της Μ.Α.Ζ.Ι. επικεντρώνεται στη συνεχή αναζήτηση δυνητικών πηγών προμήθειας προϊόντων και ειδών ρουχισμού. Ακόμα και η ελάχιστη προσφορά είναι πολύ σημαντική και καλοδεχούμενη. Άμεσες ανάγκες του Κοινωνικού Παντοπωλείου.
 
 Οι άμεσες ανάγκες του Κοινωνικού Παντοπωλείου είναι η προσφορά προϊόντων όπως: Βασικά είδη διατροφής. π.χ: γάλα, ρύζι, ζυμαρικά, όσπρια, αλεύρι, λάδι, κονσέρβες, ζάχαρη, καφές, παιδικές τροφές, ψωμί, φρυγανιές, κ.ά. Είδη ρουχισμού και υπόδησης καινούρια ή μεταχειρισμένα σε πολύ καλή κατάσταση. Αλλά και είδη καθαριότητας όπως σαπούνι, σαμπουάν, χαρτί τουαλέτας, πάνες, απορρυπαντικά, σκούπες κ.ά. Η παράδοση των προϊόντων μπορεί να γίνει απευθείας στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Μ.Α.Ζ.Ι. καθημερινά, Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 10.00 έως τις 14.00. Εξίσου σημαντική για την λειτουργία του κοινωνικού παντοπωλείου είναι και η προσφορά υπηρεσιών όπως: ιατρικών, οδοντιατρικών, νομικών, ψυχολογικής στήριξης, εκπαίδευσης, κομμωτικής κ.ά.


Στηρίζοντας το Κοινωνικό Παντοπωλείο Όσοι ενδιαφέρονται να στηρίξουν την προσπάθεια και το έργο του Μ.Α.Ζ.Ι μπορούν να αποστέλλουν email στο info@mazi.net.gr ή να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά μαζί μας στο 6984114725. Η ετήσια συνδρομή των μελών ανέρχεται στο ποσό των 10 ευρώ. Στην επίσημη ιστοσελίδα του Μ.Α.Ζ.Ι υπάρχουν όλες οι πληροφορίες προς ενημέρωση των εθελοντών καθώς επίσης και φόρμα εγγραφής στην οποία ο κάθε ενδιαφερόμενος συμπληρώνοντας τα προσωπικά του στοιχεία μπορεί να κάνει την αίτηση που απαιτείται για να εγγράφει στο δυναμικό των ενεργών της ομάδας μας. Παράλληλα συμπληρώνει και την αντίστοιχη φόρμα στην οποία αναφέρει σε οποίον τομέα θα επιθυμούσε να προσφέρει τις εθελοντικές του υπηρεσίες.



**Το Κοινωνικό Παντοπωλείο Μ.Α.Ζ.Ι. βρίσκεται στη Κέντρο της Θεσσαλονίκη, επί της οδού Δαναΐδων 9, (περιοχή Δωδεκανήσου) και λειτουργεί καθημερινά (εκτός Σαββάτου και Κυριακής) από τις 9.00 έως τις 15.00



πηγη:lifo

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *