Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Ζωή σε υποτίμηση - Άρθρο του Πάνου Σώκου

Η αλήθεια πονάει και ενοχλεί και είναι αλήθεια ότι η ανθρώπινη ζωή έχει υποτιμηθεί στη σημερινή Ελλάδα του Μνημονίου, της τρόικας, της φτώχειας, της ανεργίας.

Ο θάνατος της 13χρονης κοπέλας στη Θεσσαλονίκη το αποδεικνύει, όσο και αν κάποιοι κλείνουν τα μάτια. Η Ελλάδα έχει γυρίσει στη δεκαετία του '50. Τότε που δεν είχε όλη η χώρα ηλεκτρισμό, τότε που η κεντρική θέρμανση και τα καλοριφέρ ήταν πολυτέλεια, τότε που το μαγκάλι ήταν για τον πολύ κόσμο ο μόνος τρόπος για να ζεσταθούν το χειμώνα και στις πόλεις και στα χωριά.

Στην Ελλάδα του 2013 θρηνήσαμε τρεις θανάτους μέσα σε ένα χρόνο από μαγκάλι, ενώ για χιλιάδες ανθρώπους ηλεκτρισμός στο σπίτι δεν υπάρχει. Και το δραματικότερο είναι ότι δεν προκαλεί πλέον εντύπωση ένα σπίτι να μην έχει ηλεκτρισμό. Εγραψαν οι εφημερίδες προχθές πως συμμαθητές και καθηγητές της 13χρονης ήξεραν ότι στο σπίτι της δεν υπήρχε ρεύμα, αλλά δεν τους έκανε εντύπωση, γιατί όπως είπαν στην περιοχή τους πολλές οικογένειες είναι στην ίδια κατάσταση!

Επίσης, ένα άλλο γεγονός που αποκάλυψε την περασμένη εβδομάδα η «Ε», είναι χαρακτηριστικό της οπισθοδρόμησης της χώρας. Ενα ξενοδοχείο στην Αίγινα πρόσφερε δουλειά σε καμαριέρες, όμως χωρίς μισθό, μόνο παρέχοντας στέγη και τροφή! Τι διαφορετικό δηλαδή συνέβαινε στην Ελλάδα τη δεκαετία του '50, όταν άπορες κοπέλες δούλευαν ως υπηρέτριες σε αστικές οικογένειες χωρίς μισθό, αλλά μόνο με στέγη και τροφή;

Και ενώ αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα για το λαό, η κυβερνητική εξουσία κάνει ότι δεν καταλαβαίνει ζώντας στον κόσμο της δικής της ευχάριστης αφήγησης. Οπως ο πρωθυπουργός της χώρας, που προχθές στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου είπε ότι η κυβέρνηση δίνει τη μάχη κατά της ανεργίας και της φτώχειας και ότι τα δύσκολα πέρασαν. Προφανώς μόνο αυτός βλέπει ότι τα δύσκολα πέρασαν!

Οπως ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, που δήλωσε στην τουρκική εφημερίδα «Σαμπάχ» ότι ο ίδιος θα πληρώσει το ιστορικό κόστος της οικονομικής κρίσης, όπως το πλήρωσε και ο Γ. Παπανδρέου, με τη μόνη διαφορά ότι αυτός δεν φταίει! Βγάζει ον εαυτό του εκτός ευθυνών, παρότι είναι κορυφαίος υπουργός όλων των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ από το 1993, παρότι ήταν ο υπ' αριθμόν 2 στο ΠΑΣΟΚ από το 2007 και μετά και ιδίως από το 2009, που αυτό έγινε κυβέρνηση. Τι έκανε για να αποτρέψει την καταστροφή, για να λέει σήμερα ότι δεν φταίει;

Οπως οι βουλευτές της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, που επιδίδονται σε λεονταρισμούς για τους πλειστηριασμούς και τον ενιαίο φόρο ακινήτων, ενώ με την ψήφο τους όλα τα προηγούμενα χρόνια έχουν νομιμοποιήσει την πιο βίαιη οικονομική πολιτική που έχει εφαρμοσθεί ποτέ εις βάρος του λαού σε χώρα της Ευρώπης. «Ουαί υμίν Γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί...»




πηγη:enet

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *