Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Δήμαρχος Σκύδρας: "Όσο θα υπάρχει εθελοντισμός, θα υπάρχει κι ελπίδα για τον τόπο και τη χώρα μας"

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντισμού (5 Δεκεμβρίου), ο Δήμαρχος Σκύδρας Γιώργος Χοϊδης δηλώνει τα εξής:



"Συγκολλητική ουσία που ενισχύει την κοινωνική συνοχή κι αλληλεγγύη, ανιδιοτελής προσφορά κι έκφραση ευαισθησίας προς το συνάνθρωπο και το περιβάλλον: να τι μπορεί να σημαίνει ο εθελοντισμός για όλους μας, ειδικά τώρα, που διανύουμε την περίοδο της ανέχειας και των σκληρών συνθηκών.

Αξίζει να δώσουμε και πάλι τα συγχαρητήριά μας στους δρώντες εθελοντές συμπολίτες μας και στις αντίστοιχες οργανώσεις, των οποίων οι ενέργειες, πολλές φορές, δεν αντικρίζουν τα φώτα της δημοσιότητας, λόγω κυρίως δικής τους επιλογής.

Ο Δήμος Σκύδρας, παρά το ασφυκτικό οικονομικό πλαίσιο λειτουργίας του, προσπαθεί να παράσχει στοιχειώδη υλικοτεχνική υποδομή στους εθελοντές μας. Επίσης, για την ανώθηση και την προαγωγή του εθελοντισμού έχει δημιουργήσει στην ιστοσελίδα του, www.skydra.gr, ειδικό σύνδεσμο (εικονίδιο) για τον εθελοντισμό.

Ωστόσο, αυτό που προέχει από την πλευρά της πολιτείας βεβαίως, είναι η παροχή ενός ασφαλούς περιβάλλοντος για τη δράση των εθελοντών και η εξασφάλιση της αναγκαίας εκπαίδευσης και του εξοπλισμού τους, αναλόγως του αντικειμένου της δραστηριοποίησής τους, ώστε να μην κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα και η ζωή τους και παράλληλα να επιτυγχάνεται η μεγιστοποίηση του επιδιωκόμενου αποτελέσματος.

Εμείς, ως Δήμος Σκύδρας κι ως πολίτες, την Ημέρα αυτή του Εθελοντισμού δεν μπορούμε παρά να την αναδείξουμε και να την κρατάμε «ζεστή» όλο το χρόνο, προκειμένου να λειτουργεί παραδειγματικά και παιδαγωγικά για όλους μας.

Διότι, όσο θα υπάρχει εθελοντισμός, θα υπάρχει κι ελπίδα για τον τόπο και τη χώρα μας".

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *