Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Λήγει νικηφόρα για τους συμμάχους η Μάχη των Αρδενών (Σαν σήμερα 16/1)

1992 Το Ειδικό Δικαστήριο εκδίδει την ετυμηγορία του για το σκάνδαλο της Τράπεζας Κρήτης. Ο Ανδρέας Παπανδρέου αθωώνεται με ψήφους 7-6, ενώ καταδικάζονται ο Δημήτρης Τσοβόλας σε φυλάκιση 2,5 ετών και ο Γιώργος Πέτσος σε φυλάκιση 10 μηνών


1974 Κυκλοφορεί το μυθιστόρημα του Πίτερ Μπέντσλι «Jaws» («Στα σαγόνια του καρχαρία»), που μεταφέρθηκε λίγο αργότερα από τον Στίβεν Σπίλμπεργκ στη μεγάλη οθόνη.

1933 Μετά την οξεία συζήτηση που διεξήχθη στη Βουλή για την εξαγγελθείσα πολιτική της κυβέρνησης του Λαϊκού Κόμματος, ο Παναγής Τσαλδάρης οδηγείται σε παραίτηση. Νέα κυβέρνηση συγκροτεί ο Ελευθέριος Βενιζέλος, την τελευταία της πολιτικής του καριέρας.





Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο

Μουσική 16/1
1962
Ο Βρετανός μουσικός Paul Webb (Paul Douglas Webb), γνωστός και ως Rustin Man, γεννήθηκε στο Essex της Αγγλίας. Είναι ιδρυτικό μέλος και υπήρξε μπασίστας του συγκροτήματος Talk Talk έως και την διάλυση του το 1988. Η πιο γνωστή του συνεργασία είναι αυτή με την τραγουδίστρια των Portishead, Beth Gibbons το 2002 για το προσωπικό της άλμπουμ “Out of Season”.

1973
Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια Clara Ward (1924-1973) απεβίωσε σε ηλικία 48 ετών στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια μετά από καρδιακή προσβολή. Με το συγκρότημα της, The Ward Singers βοήθησε την gospel μουσική να βγει από τις εκκλησίες και να παρουσιαστεί σε μεγαλύτερους χώρους. Υπήρξε έμπνευση για την Aretha Franklin. Έγραψε το πρώτο gospel τραγούδι που πούλησε ένα εκατομμύριο αντίτυπα, το “Surely, God Is Able”.


Αθλητισμός 16/1
16/1/2007    Πεθαίνει από καρκίνο σε ηλικία 66 ετών ο Αμερικανός οδηγός αγώνων NASCAR, Μπένι Πάρσονς. Το 1973 κέρδισε το NASCAR Winston Cup ενώ στην συνέχεια ήταν εκφωνητής και αναλυτής στο TBS, ESPN, NBC και TNT.

16/1/2005    Σκοτώνεται ο 55χρονος φίλαθλος της Skoda Ξάνθης Σταμάτης Γεωργιουδάκης όταν καταπλακώνεται από μεταλλική πόρτα του γηπέδου που ξεκόλλησε εξαιτίας των ισχυρών ανέμων, που είναι και ο λόγος της αναβολής του αγώνα της 15ης αγωνιστικής με τον Ιωνικό


Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ



ΠΗΓΗ: galanissportsdata/patris/sansimerastimousiki.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *