Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Αποκατάσταση φθορών γεφυρών Τ.Κ. Αγίας Φωτεινής από την Π.Ε. Πέλλας (pics)

Η κατασκευή ενός ακόμη έργου υποδομής υπογράφηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας και τον Ανάδοχο.






Η υλοποίηση ενός ακόμη σημαντικού έργου υποδομής ξεκινάει άμεσα, μετά από την υπογραφή της σύμβασης ανάθεσης από τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας, Αναπτυξιακού Προγραμματισμού – Σχεδιασμού της Π.Κ.Μ. κ. Θεόδωρο Θεοδωρίδη και τον Ανάδοχο του έργου κ. Ηρακλή Παπαδόπουλο. Πρόκειται για το έργο «Αποκατάσταση φθορών γεφυρών αγροκτήματος Αγίας Φωτεινής του Δήμου Έδεσσας», προϋπολογισμού 280.000,00 ευρώ. 



Το έργο περιλαμβάνει την συντήρηση και αποκατάσταση φθορών γεφυρών οι οποίες εξασφαλίζουν την οδική συγκοινωνία της Αγίας Φωτεινής με τα αγροκτήματα της περιοχής, αλλά και τους γειτονικούς οικισμούς στην Πέλλα και Ημαθία. 



Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεοδωρίδης δήλωσε σχετικά: «Η δραστική περιστολή των διαθέσιμων οικονομικών πόρων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού, έχει οδηγήσει δυστυχώς να μπαίνει σε “δεύτερη μοίρα” η συντήρηση και βελτίωση πολλών δημόσιων υποδομών, όπως είναι το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, οι γέφυρες, τα κτίρια, κλπ. Παρά το γεγονός ότι τα διαθέσιμα κονδύλια είναι πράγματι περιορισμένα, προσπαθούμε να αξιολογούμε και να ιεραρχούμε με προσοχή τις τοπικές ανάγκες ώστε να μην μειώνεται η ποιότητα ζωής των κατοίκων και να διατηρείται σε υψηλό επίπεδο η ασφάλεια χρήσης των δημόσιων υποδομών. Να τονίσω ότι το συγκεκριμένο έργο υλοποιείται με βάση την προγραμματική σύμβαση που υπογράψαμε με τον Δήμο Έδεσσας και μετά από το έντονο ενδιαφέρον και τη συνεργασία που είχα με το Δήμαρχο Έδεσσας κ. Γιάννου. Το γεγονός αυτό αναδεικνύει και την ιδιαίτερη σημασία και προοπτικές που ανοίγονται μέσα από την ανάπτυξη σχέσεων συνεργασίας, συνέργειας και συναλληλίας μεταξύ των δύο βαθμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Είναι υποχρέωση της πολιτείας και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, όπως κατ’ επανάληψη έχει δηλωθεί δημόσια από τον Περιφερειάρχη κ. Απόστολο Τζιτζικώστα, να είμαστε στο πλευρό των κατοίκων και να υποστηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις την αξιοπρεπή διαβίωση ακόμη και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές. Αυτός είναι εξάλλου και ο ορισμός της βιώσιμης και ισόρροπης ανάπτυξης».






0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *