Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Ασφαλιστικές καλύψεις σε όλη την αλυσίδα παραγωγής φέρνει ο ΕΛΓΑ

Η σοδειά, το εισόδημα και όλη η αλυσίδα της παραγωγής θα καλύπτονται από το νέο ασφαλιστικό θεσμικό πλαίσιο του ΕΛΓΑ ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης από το βήμα της Βουλής.



Ο υπουργός τοποθετούμενος την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου στην ολομέλεια κατά την διάρκεια της συζήτησης επί της αρχής του αγροτικού πολυνομοσχεδίου, ανέφερε πως όπως προβλέπεται από τον κανονισμό της Κοινής Οργάνωσης Αγοράς της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της Ε.Ε., πέραν του συμβατικού του ρόλου του οργανισμού που είναι η ασφάλιση της σοδιάς των παραγωγών, υπάρχει η δυνατότητα υποστήριξης του αγροτικού εισοδήματος και φυσικά της υποστήριξης του συνόλου της παραγωγικής αλυσίδας.

Όπως εξήγησε ο υπουργός, σε αυτό το πνεύμα θα υποστηριχθούν όλα αυτά τα βήματα, δηλαδή η σοδειά, το εισόδημα και όλη η αλυσίδα της παραγωγής γιατί αν ένας κρίκος της καταρρεύσει δε μπορεί ούτε ο επόμενος ούτε ο προηγούμενος να λειτουργήσει.

Εξάλλου κάτι τέτοιο συνέβη και για το θέμα της ακαρπίας που προέκυψε, για το οποίο έχει υπάρξει σχετική τροπολογία από πολλούς βουλευτές που ζήτησαν να αντιμετωπιστεί. Επί του συγκεκριμένου ο κ. Τσαυτάρης διαβεβαίωσε πως η εν λόγω τροπολογία θα γίνει δεκτή, αλλά το γεγονός αυτό δεν θα αναιρέσει τις προσπάθειες βελτίωσης του νομοθετικού πλαισίου του ΕΛΓΑ., οι οποίες θα συνεχιστούν.

Αναλυτικά η απάντηση του υπουργού για τα θέματα ασφάλισης του ΕΛΓΑ


Ως προς τα θέματα της ασφάλισης του ΕΛΓΑ, σας είπα ότι παρά το ότι ο νόμος είναι σχετικά πρόσφατος και δεν έχουμε μεγάλη εμπειρία από την εφαρμογή του, εντούτοις μας ξεπερνούν οι εξελίξεις. Σας εξήγησα και άλλη φορά και μάλιστα κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε τα θέματα της ακαρπίας, γιατί είναι πραγματικά ένα πρόγραμμα που προέκυψε, υπάρχει μάλιστα μια σχετική τροπολογία που ζητήθηκε από πολλούς βουλευτές να το αντιμετωπίσουμε, θα τη δεχτούμε την τροπολογία αυτή, όμως αυτό δεν αναιρεί τις προσπάθειες που θα κάνουμε να βελτιώσουμε το νομοθετικό πλαίσιο του ΕΛΓΑ. Χρήζει υποστήριξης και σας είπα επίσης γιατί καθυστερήσαμε. Καθυστερήσαμε γιατί με τη νέα ΚΟΑ στο πλαίσιο της νέας ΚΑΠ πέραν του συμβατικού θεσμού που έκανε ο ΕΛΓΑ, δηλαδή να υποστηρίξει τη σοδειά του γεωργού, θα έρθει σήμερα να υποστηρίξει και το εισόδημά του και φυσικά να υποστηρίξει το σύνολο της παραγωγικής αλυσίδας. Θα έχουμε δηλαδή σ’ αυτό το πνεύμα να υποστηρίξουμε όλα αυτά τα βήματα, τη σοδειά, το εισόδημα και όλη αυτή την αλυσίδα της παραγωγής γιατί αν ένας κρίκος από αυτή την αλυσίδα καταρρεύσει δε μπορεί ούτε ο επόμενος ούτε ο προηγούμενος να λειτουργήσει.



ΠΗΓΗ:agronews.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *